Útočník Vojtěch Polák se vrátil z KHL do Karlových Varů

Hokejisty Karlových Varů posílil odchovanec Vojtěch Polák, který působil v uplynulých třech letech v Kontinentální lize. Čtyřiatřicetiletý útočník oblékal v minulé sezoně dres Vladivostoku, za Energii hrál naposledy v sezoně 2012/13. Do Karlových Varů také míří minimálně na měsíční hostování z Komety Brno obránce Dalimil Mikyska, který nastupoval převážně za prvoligovou Třebíč.

Tento článek je více než rok starý.

Karlovy Vary Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojtěch Polák (vpravo) v dresu Vladivostoku

Vojtěch Polák (vpravo) v dresu Vladivostoku | Zdroj: Profimedia

Polák se podle oficiálních stránek klubu dohodl na spolupráci do 2. prosince a v případě, že budou mít obě strany zájem, angažmá bude pokračovat. Jeho otec Vojtěch je v týmu Energie už od roku 2001 kustodem.

Gulaš se prosadil v desátém utkání v řadě a překonal rekord extraligy, Pardubicím nasázel hattrick

Číst článek

V uplynulé sezoně si Polák v dresu Admiralu připsal ve 48 zápasech 15 bodů za devět branek a šest asistencí. V KHL působil také v Dinamu Riga, Čerepovci a Chanty-Mansijsku a ve 117 utkáních zaznamenal 46 bodů (20+26).

Na kontě má i pět zápasů v NHL za Dallas, který jej draftoval v roce 2003 ve druhém kole na 36. místě. Hrál i ve Švýcarsku v Klotenu, Langnau a Davosu a ve Finsku za Ilves Tampere, Hämeenlinnu a Lappeenrantu. V extralize sehrál za Karlovy Vary, Spartu, Jihlavu, Třinec a Chomutov 390 utkání a nasbíral 174 bodů (79+95). V roce 2011 získal s Třincem titul.

Dvacetiletý Mikyska nastoupil v této sezoně za Kometu v extralize ve třech zápasech a nebodoval. V deseti duelech v první lize za Třebíč zaznamenal jednu přihrávku. V nejvyšší soutěži sehrál zatím 18 duelů a na první branku či asistenci čeká.

Energie má na marodce beky Matěje Stříteského a Ondřeje Šafáře. Mikyska byl zapůjčen z Komety na měsíc s možností prodloužení hostování do konce sezony.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme