Simon se podílel na gólové parádě Pittsburghu, střelecky se prosadil i Hertl proti Calgary

Český útočník Dominik Simon přispěl gólem k výhře Pittsburghu 7:2 na ledě Winnipegu. Prosadil se i Tomáš Hertl, který pomohl prvním gólem v sezoně a přihrávkou k výhře San Jose 3:1 nad Calgary a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

New York (Aktualizováno: 9:55 14. 10. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Simon se raduje po vstřelení gólu do sítě Winnipegu (archivní foto)

Dominik Simon se raduje po vstřelení gólu do sítě Winnipegu (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Hertl bodoval až v šestém utkání této sezony. Nejdříve se do statistiky zapsal v jedenácté minutě. Český útočník bekhendem posunul puk v oblasti útočné modré čáry na rozjetého Kevina Labanca, který střelou z pravého kruhu zvýšil na 2:0.

NHL fanoušky občas netáhne, a to i když lístky na nejslavnější hokejovou soutěž vyjdou na pár dolarů

Číst článek

Hertl stanovil konečnou podobu výsledku v závěru druhé třetiny, v níž v oslabení zakončil střelou z mezikruží přečíslení dva na jednoho po přihrávce Logana Coutureho.

„Odvedl skvělou práci,“ pochválil Hertl spoluhráče, který vystihl ve vlastním pásmu přihrávku soupeře, rychle zavezl puk do útočné třetiny a předložil ho českému útočníkovi. „Podíval se na mě, krásně mě uvolnil a konečně se mi povedlo skórovat,“ dodal Hertl, který je od této sezony v San Jose asistentem kapitána.

San Jose začalo sezonu čtyřmi prohrami, ale od návratu Patricka Marleaua zvítězilo v obou zápasech. „I když je mu čtyřicet, stále na ledě létá. Je důležitou součástí týmu a jsme šťastní, že ho máme zpět,“ řekl Hertl o Marleauovi, který se dohodl se San Jose minulý týden na roční spolupráci.

Podle očekávání zůstal poprvé v sezoně jen na střídačce Calgary David Rittich, který chytal den předtím ve Vegas. Jeho náhradník Cam Talbot zneškodnil 17 střel. Michael Frolík ani v šestém utkání Calgary v ročníku nebodoval.

Pittsburgh od druhé minuty prohrával, ale otočil na 3:1. Winnipeg sice v polovině zápasu snížil, hosty však uklidnil v závěru prostřední třetiny čtvrtým gólem Simon, který pohotově doklepl z brankoviště puk do sítě.

Penguins dali zbývající tři zásahy v rozmezí 50. až 55. minuty a podruhé za sebou nasázeli soupeři sedm branek. Hlavními strůjci vysoké výhry byli Zach Aston-Reese, Sam Lafferty a Jake Guentzel, kteří se trefili dvakrát.

Výsledky NHL:

Winnipeg - Pittsburgh 2:7 (1:1, 1:3, 0:3)
Branky: 2. Perreault, 30. Scheifele - 5. a 55. Aston-Reese, 28. a 52. Guentzel, 29. a 50. Lafferty, 37. Simon. Střely na branku: 29:28. Diváci: 15 325. Hvězdy zápasu: 1. Lafferty, 2. Crosby, 3. Aston-Reese (všichni Pittsburgh).

San Jose - Calgary 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky: 4. Meier, 11. Labanc (Hertl), 39. Hertl - 27. E. Lindholm. Střely na branku: 20:33. Diváci: 16 250. Hvězdy zápasu: 1. Couture, 2. Hertl, 3. M. Jones (všichni San Jose).

Los Angeles - Vegas 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Branky: 8. Wagner, 45. D. Brown - 35. a 37. Stastny, 6. R. Smith, 7. Pacioretty, 45. Mark Stone. Střely na branku: 38:36. Diváci: 17 699. Hvězdy zápasu: 1. Stastny, 2. Pacioretty, 3. Fleury (všichni Vegas).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme