Mrázek s Nečasem pomohli Carolině k výhře 5:2 nad New Yorkem Islanders

Český hokejový brankář Petr Mrázek vychytal 17 úspěšnými zákroky výhru Caroliny v pátečním utkání NHL nad New York Islanders 5:2. Hurricanes tak uspěli i v pátém utkání v nové sezoně a prožívají nejlepší začátek v klubové historii. Asistenci u vítězného gólu Erika Hauly v 36. minutě si připsal útočník Martin Nečas. V dresu Anaheimu nahrával také na vítězný gól Cama Fowlera Ondřej Kaše. Ducks tak porazili Columbus 2:1.

New York (Aktualizováno: 9:40 12. 10. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšný zásah českého brankáře Petra Mrázka ve službách Caroliny Hurricanes v zápase proti New Yorku Islanders

Úspěšný zásah českého brankáře Petra Mrázka ve službách Caroliny Hurricanes v zápase proti New Yorku Islanders | Foto: James Guillory | Zdroj: Reuters

„Naše bilance je vcelku bezvýznamná. Snažíme se prostě vyhrát každý zápas, taková je mentalita našich hráčů,“ řekl kouč Caroliny Rod Brind’Amour.

Gólman Mrázek vychytal Carolině výhru, Hronek asistoval u čtyřgólového představení Manthy

Číst článek

Hosté z New Yorku díky dvěma přesilovkovým brankám dvakrát dotáhli náskok Caroliny. Nejdříve na gól Teuva Teräväinena odpověděl Brock Nelson a na branku Bretta Pesceho zareagoval Johnny Boychuk. Necelých pět minut před koncem druhé třetiny ale po Nečasově nahrávce vybruslil z rohu před branku Haula a nadvakrát překonal brankáře Thomase Greisse.

Domácí potom udeřili v poslední minutě druhé i třetí dvacetiminutovky. Na 4:2 zvýšil obránce Dougie Hamilton a výsledek při power play do prázdné branky Islanders zpečetil ruský útočník Andrej Svečnikov. Mrázek, který se zatím pravidelně střídá s Jamesem Reimerem, si připsal třetí výhru v sezoně.

Klubový rekord Anaheimu

Ducks čtvrtou výhrou v pěti duelech vyrovnali svůj nejlepší vstup do sezony v historii. Zároveň stanovili jiný klubový rekord, a to, že v pěti zápasech na startu ročníku obdrželi pouhých šest branek.

K pevné obraně Anaheimu tentokrát přispěl zkušený brankář Ryan Miller, který v sezoně chytal poprvé. Proti Blue Jackets zaznamenal 26 zákroků a inkasoval jediný gól, i když mu také dvakrát pomohla branková konstrukce.

Kubalík vstřelil svůj premiérový gól v NHL, brankář Rittich se stal první hvězdou utkání

Číst článek

Úspěšným střelcem Columbusu, který vyzrál na gólmana Millera, byl ve 37. minutě Pierre-Luc Dubois. Ten svým gólem ale pouze snížil na konečných 1:2. Tři a půl minuty před ním totiž nejprve otevřel skóre ve vlastním oslabení Jakob Silfverberg, který v brejku dorazil do branky střelu Rickarda Rakella. A krátce po něm navýšil na 2:0 Fowler. Tomu puk do pásma zavezl Kaše, přenechal ho svému spoluhráči a zaznamenal tak asistenci.

Millera překonal pouze Pierre-Luc Dubois v závěru druhé třetiny. Centr Columbusu svým gólem ale pouze snížil na konečných 1:2. Tři a půl minuty před ním totiž nejprve otevřel skóre ve vlastním oslabení Jakob Silfverberg, který v brejku dorazil do branky střelu Rickarda Rakella.

„Myslím, že tři nebo čtyři minuty jsme přestali být trpěliví, a to nás nakonec stálo celý zápas,“ řekl kapitán Blue Jackets Nick Foligno ke střelecky produktivním minutám hostí.

Významný zápas odehrál kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf, pro kterého to bylo 989. utkání v dresu Ducks. Tím se Getzlaf stal klubovým rekordmanem a předčil bývalého spoluhráče z útoku Coreyho Perryho, který se v létě přesunul do Dallasu.

Buffalo porazilo na nájezdy Floridu

Výtečný start do sezony potvrdilo i Buffalo, které i v pátém zápase bodovalo a celkově je jen o bod horší než stoprocentní Carolina. K výhře 3:2 po nájezdech nad Floridou značným dílem přispěl brankář Linus Ullmark, který si připsal 41 zákroků. V rozstřelu rozhodl o výhře Sabres kapitán Jack Eichel.

Buffalo ve středu se Sobotkou poprvé ztratilo. Kapitán Blues Pietrangelo se dočkal 400. bodu v kariéře

Číst článek

„Jsou to důležité dva body. Linus odchytal parádní zápas, dělal v bráně všechno pro to, abychom to dotáhli k výhře,“ prohlásil domácí útočník Kyle Okposo, který byl se dvěma asistencemi druhou hvězdou utkání právě za Ullmarkem.

Úvodní gól zápasu padl až v závěru druhé třetiny, po souhře čtvrté formace Buffala se prosadil Johan Larsson. Dvě minuty po začátku třetí části domácí vedli už o dvě branky, když další výpad čtvrté lajny skončil gólem obránce Marca Scandelly.

Florida snížila ve 47. minutě zásluhou Jevgenije Dadonova a 11 sekund před sirénou srovnala, když se trefil Mike Hoffman. „Hráli jsme už trochu zoufale, ale přesně tak, jak jsme chtěli. Cpali jsme puky na branku, měli dobré akce,“ řekl střelec vyrovnávacího gólu Hoffman. Panthers ve třetí části soupeře přestříleli jasně 19:4.

Prodloužení nerozhodlo, takže přišly na řadu nájezdy. Hned první proměnil Jack Eichel, načež Ullmark kryl dva pokusy Floridy. Ve třetí sérii se prosadil také Casey Mittelstadt a bod navíc tak získali Sabres. V jejich sestavě nechyběl Vladimír Sobotka, ani v pátém zápase ale nebodoval.

NHL:

Buffalo - Florida 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 40. J. Larsson, 43. Scandella, rozhodující sam. nájezd Eichel - 47. Dadonov, 60. Hoffman. Střely na branku: 32:43. Diváci: 15.638. Hvězdy zápasu: 1. Ullmark, 2. Okposo, 3. J. Larsson (všichni Buffalo).

Columbus - Anaheim 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Branky: 37. Dubois - 33. Silfverberg, 35. Fowler (O. Kaše). Střely na branku: 27:23. Diváci: 15.368. Hvězdy zápasu: 1. Fowler, 2. Silfverberg (oba Anaheim), 3. Dubois (Columbus).

Carolina - New York Islanders 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky: 4. Teräväinen, 15. Pesce, 36. Haula (Nečas), 40. D. Hamilton, 60. A. Svečnikov - 9. B. Nelson, 22. Boychuk. Střely na branku: 40:19. Diváci: 14.875. Brankář Petr Mrázek (Carolina) odchytal celý zápas, inkasoval dvě branky z 19 střel a úspěšnost zákroků měl 89,5 procenta. Hvězdy zápasu: 1. Pesce, 2. Teräväinen, 3. D. Hamilton (všichni Carolina).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme