Satoranský deseti body mírnil porážku Chicaga s Houstonem, v dresu soupeře řádil Harden

Basketbalisté Chicaga prohráli v NBA na domácí palubovce s Houstonem 94:117 a připsali si v desátém utkání sezony sedmou porážku. Ústřední rozehrávač Bulls Tomáš Satoranský zaznamenal 10 bodů, čtyři asistence a po třech doskocích a ziscích. V týmu Rockets trefil nejlepší ligový střelec James Harden devět trojek a připsal si 42 bodů, k tomu 10 doskoků a jediná asistence jej dělila od triple doublu.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls

Basketbalista Tomáš Satoranský v dresu Chicaga Bulls | Zdroj: Reuters

Rockets se po pomalejším startu rozjeli po přestávce, od poločasového stavu 50:49 vyhráli úvodní pasáž 30:9 a vybudovali si rozhodující náskok. Vývoj skóre víceméně kopíroval Hardenův výkon, který v první části trefil dvě střely ze sedmi, ale ve zbytku utkání proměnil 10 z 20 pokusů.

Lillard pokořil v NBA šedesáti body maximum sezony, Portland přesto prohrál. Zářili i Dončič a Russell

Číst článek

„To je to sebevědomí, které mám a které jsem si vybudoval tvrdou prací. Jde hlavně o nastavení hlavy,“ řekl novinářům Harden. „On je mistr v tom, že co chce, tak si zařídí, aby měl. Občas bych si myslel, že nemusí mít náladu a při hře si bude zkoušet nějaké věci, ale to by nebyl on,“ konstatoval kouč Houstonu Mike D'Antoni.

Russell Westbrook přidal 26 bodů a Clint Capela 16 bodů a 20 doskoků. Na domácí straně bylo střeleckým maximem 13 bodů, na které se dostali Lauri Markkanen, Chandler Hutchison, Thaddeus Young a Wendell Carter, který přidal i 16 doskoků. Bulls se nedařila hlavně střelba z dálky. Zpoza tříbodového oblouku trefili jen čtyři střely z 32.

Bude Curry chybět Golden State do konce sezony? ‚Nesmysl, délka absence se nemění,‘ říká trenér

Číst článek

„Vím, jak dobře umíme střílet, a dneska nám to prostě nepadalo,“ litoval Markkanen. „Myslím, že v první půli jsme hráli fakt dobře, ale oni nás v té třetí čtvrtině prostě zlomili. Měli jsme dnes dobrou první a špatnou druhou půli,“ řekl Zach LaVine, autor 11 bodů.

Lídr Východní konference Boston zvítězil v hale San Antonia 135:115, ale přišel o jednu ze svých hvězd. Ze zápasu musel odstoupit se zlomenou rukou Gordon Hayward. Na výhře měl hlavní podíl Jaylen Brown s 30 body a sedmi doskoky. Kemba Walker stihl 26 bodů a osm asistencí.

Dallas vyhrál v Memphisu 138:122 a Luka Dončič se o to zasloužil 24 body, 14 doskoky a osmi asistencemi. Oklahoma City si podruhé v sezoně poradila před svými fanoušky s Golden State (114:108) a vicemistrovští Warriors se s pouhými dvěma výhrami z deseti zápasů propadli na dno tabulky Západní konference i celé NBA.

NBA:
Charlotte - New Orleans 110:115, Chicago - Houston 94:117 (za domácí Satoranský 10 bodů, 4 asistence a 3 doskoky), Memphis - Dallas 122:138, Oklahoma City - Golden State 114:108, San Antonio - Boston 115:135.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme