Bilesová vyhrála popáté gymnastický víceboj na světovém šampionátu. Tentokrát suverénně o dva body

Američanka Simone Bilesová nedopustila ve Stuttgartu senzaci a jako první sportovní gymnastka vyhrála popáté víceboj na mistrovství světa. Rekordní sbírku z těchto šampionátů rozšířila o dvaadvacátou medaili, z nichž šestnáct je zlaté barvy.

Tento článek je více než rok starý.

Stuttgart Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simone Bilesová (uprostřed) se zlatou medailí. Vlevo stříbrná Tchang Si-ťing z Číny, vpravo bronzová Angelina Melnikovová

Simone Bilesová (uprostřed) se zlatou medailí. Vlevo stříbrná Tchang Si-ťing z Číny, vpravo bronzová Angelina Melnikovová | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletá Bilesová vyhrála víceboj zcela suverénně s náskokem 2,1 bodu, tedy stejným rozdílem jako před třemi lety na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Gymnastka Bilesová je novou rekordmankou. Na mistrovství světa získala už 21 medailí

Číst článek

Na mistrovství světa takový odstup mezi zlatou a stříbrnou medailistkou ještě nikdy nebyl. Celková známka americké hvězdy byla 58,999 bodu.

Bilesová navázala na tituly z let 2013, 2014, 2015 a z loňska, přičemž v roce 2017 nezávodila a dopřála si pauzu. Druhá skončila čínská náhradnice Tchang Si-ťing, která ve čtvrtek původně startovat neměla, ale zaskočila za reprezentační kolegyni. Třetí byla Ruska Angelina Melnikovová.

Více medailí ze světového šampionátu než Bilesová má jen legendární Bělorus Vitalij Ščerbo, a to o jednu. Jeho rekord o víkendu nejspíš padne, protože Američanku čekají čtyři finále na nářadích.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme