Jsem rád, že je znovu v našem týmu, říká o Vaughnové trenér ženské basketbalové reprezentace

Její omluvenka před letošním mistrovstvím Evropy vyvolala v českém týmu emoce, teď se ale naturalizovaná americká basketbalistka Kia Vaughnová do reprezentace vrací a mohla by být jednou z jejích hlavních postav.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kia Vaughnová během semifinále NCCA v roce 2007

Kia Vaughnová během semifinále NCCA v roce 2007 | Zdroj: Reuters

České basketbalistky se připravují na start kvalifikace o mistrovství Evropy. Na úvodní zápasy proti Itálii a Rumunsku se pod vedením trenéra Svitka chystá i naturalizovaná Američanka Kia Vaughnová, která na letošním evropském šampionátu scházela. Nejasnosti kolem její neúčasti na letním turnaji už ale kouč neřeší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér ženské basketbalové reprezentace je rád, že se Kia Vaughnová vrací

„Jsem rád, že je znovu v našem týmu. Hráček na její pozici u nás není v reprezentaci tolik, tak jsme přistoupili k tomu, že jsme ji znovu povolali, aby nám pomohla.“

Kouč ženské basketbalové reprezentace Štefan Svitek se na dnešním tréninku už nechtěl moc vracet k pět měsíců staré záležitosti ohledně neúčasti Kii Vaughnové na mistrovství Evropy.

Americká pivotka s českým pasem se v červnu do přípravy před evropským šampionátem nezapojila, trenérovi tehdy nebrala ani telefony a svou neúčast kvůli zranění oznámila přes svou agentku.

Vysvětlila, proč nemohla hrát

Jiná verze zase v létě mluvila o tom, že Vaughnová nepřijela kvůli úmrtí v rodině. Dvaatřicetiletá basketbalistka teď ale potvrdila, že doopravdy chyběla kvůli zdravotním potížím.

„Dostávala jsem se z několika menších zranění, které jsem utrpěla během sezony a potřebovala větší pauzu na odpočinek. Byla jsem prostě zraněná, nemohla jsem s tím nic dělat,“ prozradila Radiožurnálu rodačka z města New York.

V českém týmu přitom nejasná omluvenka Vaughnové před mistrovstvím Evropy vzbudila velké emoce, podle Kateřiny Elhotové už ale reprezentantky na nepříjemnou situaci nemyslí.

„Myslím, že už si na to nikdo ani nevzpomene. Teď potřebujeme každého a hráč jejího formátu bude v týmu potřeba. Ty její kila určitě využijeme.“

Právě na pivotce Kie Vaughnové by tak mohla stát hra českých basketbalistek v úvodních zápasech kvalifikace mistrovství Evropy.

Václav Rokyta, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme