Satoranský zaznamenal v přípravě proti New Orleans 11 bodů. Jeho Chicago i tak prohrálo 125:127

Basketbalista Tomáš Satoranský musel i ve druhém přípravném zápase na novou sezonu NBA strávit v dresu Chicaga porážku. Bulls totiž prohráli s New Orleans 125:127. Český rozehrávač, který do týmu přišel v létě z Washingtonu, v utkání nasbíral jedenáct bodů, osm asistencí a pět doskoků.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v přípravném zápase NBA mezi Chicagem Bulls a New Orleans Pelicans, které skončilo rozdílem dvou bodů

Tomáš Satoranský v přípravném zápase NBA mezi Chicagem Bulls a New Orleans Pelicans, které skončilo rozdílem dvou bodů | Foto: Charles Rex Arbogast | Zdroj: ČTK

Satoranský tentokrát dostal šanci v základní pětce, v níž na místě prvního rozehrávače nahradil Krise Dunna, a odehrál 20 minut. Bulls sice po většinu zápasu vedli, v úvodu poslední čtvrtiny dokonce až o 23 bodů, nakonec ale těsně prohráli. V týmu soupeře se 29 body blýskl nováček Zion Williamson.

Satoranský debutoval v přípravě za Chicago. Kraloval v doskocích a ziscích míče, Bulls ale prohráli

Číst článek

„Měli jsme tam několik ztrát. Pořád se ještě učím, jak rychlý Zach je,“ řekl Satoranský na twitteru ke spolupráci se Zachem LaVinem, který si připsal 28 bodů. „Myslím, že jsme si dobře přihrávali a v obraně jsme byli lepší ve srovnání s prvním přípravným zápasem,“ dodal český reprezentant, jenž byl s osmi asistencemi v týmu spolu s Otto Porterem Jr. nejlepší.

„Musíme zlepšit kombinace a hrát ve větší rychlosti. Hráli jsme ale více kompaktně, lépe z rohů a v přechodu do útoku. Ukázali jsme cestu, jak hrát v sezoně. Dobře si dávat míč, nacházet pozice na otevřené střely a být trpěliví,“ doplnil jediný současný český zástupce v NBA.

Satoranský při pondělním debutu proti Milwaukee (112:122) odehrál jako náhradník 22 minut, připsal si dva body a dvě asistence. Týmovou statistiku ovládl se sedmi doskoky i s pěti získanými míči. „Stále se snažím adaptovat, ale myslím si, že se nám hraje se spoluhráči v tréninku dobře,“ doplnil Satoranský.

Třetí z celkem pěti přípravných duelů čeká Chicago v pátek v Indianapolis proti Indianě. Do sezony vstoupí Bulls ve středu 23. října v Charlotte.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme