Česká plavkyně Seemanová vyhrála na Světovém poháru v Berlíně kraulovou čtyřstovku

Barbora Seemanová vyhrála na Světovém poháru v Berlíně závod na 400 metrů volný způsob. Jako první z českých plavců tak letos dosáhla na zlato. Druhé místo přidal Tomáš Franta na znakařské dvoustovce.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů

Česká plavkyně Barbora Seemanová během závodu na 400 metrů | Foto: Kim Hong-Ji | Zdroj: Reuters

Devatenáctiletá Seemanová je na čtyřsetmetrové kraulové trati českou rekordmankou, na červencovém MS v Koreji zaplavala čas 4:09,73. V Berlíně za ním zaostala o 33 setin. Nejrychlejší byla už v rozplavbách a ve finále porazila o sedm setin sekundy Australanku Maddy Goughovou, vítězku této disciplíny na dvou předchozích mítincích SP.

Plavecká revoluce s českou účastí. Milionářskou soutěž závodníci vítají, federace je ale proti

Číst článek

Na loňské olympiádě mládeže vybojovala Seemanová tři medaile, z toho dvě zlaté, a byla vyhlášena nejlepší českou plavkyní roku. Má již splněné limity na OH v Tokiu na stovce, dvoustovce i v kraulařské štafetě. V Berlíně postoupila do finále také na kraulové padesátce, kde skončila na šestém místě.

Frantu na 200 metrů znak porazil pouze Japonec Rjosuke Irie. Trojnásobný olympijský medailista byl suverénní, český znakař za ním časem 1:59,91 zaostal bezmála o tři a půl sekundy. Kristýna Horská doplavala na prsařské dvoustovce čtvrtá.

Na předchozím mítinku SP před týdnem v Budapešti získal kraulař Jan Micka stříbro a bronz, sedmnáctiletý Sebastián Luňák dohmátl ve finále závodu na 200 metrů motýlek třetí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme