Kraulařka Seemanová zaplavala národní rekord na své doplňkové motýlkářské trati

Barbora Seemanová zaplavala na závodech Českého poháru v krátkém bazénu v Plzni národní rekord na své doplňkové trati 200 metrů motýlek. Časem 2:09,46 minuty překonala téměř pět let starý výkon Barbory Závadové ze stejného bazénu o 33 setin. České rekordy zlepšili také Tomáš Franta na trati 200 metrů znak a Jan Šefl, který vyhrál polohový závod na 100 metrů.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Foto: Beáta Mašková

Seemanovou, jejíž doménou je kraul, rekordní čas překvapil. „Vůbec jsem si nemyslela, že bych mohla plavat pod 2:10. Jsem moc ráda, že jsem takhle udělala trenérce zase radost,“ uvedla na facebooku nejlepší česká plavkyně loňského roku, která o uplynulém víkendu slavila dvě vítězství na Světovém poháru v Berlíně.

Technická závada uzavřela bazén na Strahově. ‚Plavala jsem s veřejností,‘ říká k tréninku Seemanová

Číst článek

Její trenérka Petra Škábová věřila, že devatenáctiletá plavkyně v Plzni rekord překoná. „S tímhle cílem jsem sem Báru na ten závod hlásila. Jsem moc ráda, že se jí to povedlo. Je to hlavně známka síly a vytrvalosti, což je důležité pro její hlavní disciplíny,“ řekl Škábová. Seemanová navíc skončila třetí v polohovém závodu na 100 metrů. V sobotu poplave 200 m volným způsobem a v neděli 400 m volným způsobem.

Franta zvítězil na znakařské dvoustovce suverénně o téměř čtyři sekundy a výkonem 1:52,17 překonal o 34 setin vlastní český rekord, který v Plzni zaplaval před rokem. Šefl zvládl polohovou stovku za 53,26, o 12 setin rychleji než před pěti lety na mistrovství světa v Dauhá.

Franta a Šefl navíc splnili limit pro účast na prosincovém mistrovství Evropy v Glasgow, stejně jako Sebastian Luňák (200 m motýlek), Kristýna Horská a Simona Kubová (obě 100 m polohový závod), která měla podobně jako Seemanová účast jistou už dříve.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme