Plavkyně Seemanová ovládla v Berlíně druhý závod, kraulařskou dvoustovku vyhrála o 0,02 sekundy

Česká plavkyně Barbora Seemanová vyhrála i druhý závod na Světovém poháru v Berlíně. Po pátečním závodě na 400 metrů volným způsobem ovládla v sobotu i kraulařskou dvoustovku. Druhou Švédku Michelle Colemanovou porazila o 0,02 sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Seemanová

Barbora Seemanová | Zdroj: Reuters

Třetí s odstupem 62 setin dohmátla zkušená maďarská plavkyně Zsuzsanna Jakabosová, jež dvoustovku ovládla na předminulém dílu SP v Singapuru. Až za ní skončila Kanaďanka Aly Ackmanová, jež jediná předčila Seemanovou v rozplavbách.

Česká plavkyně Seemanová vyhrála na Světovém poháru v Berlíně kraulovou čtyřstovku

Číst článek

Devatenáctiletá Seemanová má opravdu výborný úvod sezony, a to nejen z pohledu výsledků, ale i zaplavaných časů. Podobně jako při páteční čtyřstovce se i v sobotu přiblížila svému výkonu z červencového mistrovství světa a zvítězila časem 1:58,78.

Na loňské olympiádě mládeže vybojovala Seemanová tři medaile, z toho dvě zlaté, a byla vyhlášena nejlepší českou plavkyní roku. Má již splněné limity na OH v Tokiu na stovce, dvoustovce i v kraulařské štafetě.

V druhém dnu berlínských závodů skončila ještě Kristýna Horská čtvrtá v polohovém závodě na 400 metrů, který ovládla slavná Maďarka Katinka Hosszúová. Tomáš Franta obsadil osmé místo na znakařské padesátce.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme