Ragbisté Austrálie si poradili s Gruzií a ve čtvrtfinále je nejspíš čeká Anglie

Australští ragbisté porazili ve svém závěrečném vystoupení ve skupině D na mistrovství světa v Japonsku Gruzii 27:8 a při očekávané nedělní výhře Walesu nad Uruguayí narazí ve čtvrtfinále nejspíš na vítěze „céčka“ Anglii.

Tento článek je více než rok starý.

Šizuoka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání ragbyového mistrovství světa mezi Austrálií a Fidži

Utkání ragbyového mistrovství světa mezi Austrálií a Fidži | Foto: EDGAR SU | Zdroj: Reuters

Wallabies měli od začátku utkání výraznou převahu, ale Gruzínci kladli tuhý odpor. I kvůli tomu položili obhájci stříbra Australané v první půli jedinou pětku. Po změně stran ale přidali další tři a zajistili si bonusový bod.

Haka, cibi, siva tau. Bojové tance jsou atrakcí každého ragbyového šampionátu

Číst článek

Gruzínci si za celý zápas připsali nevídaných 201 skládek. S pěti body ve skupině D obsadí nejlépe čtvrté místo, což znamená, že přišli o možnost přímo se kvalifikovat na příští šampionát v roce 2023.

Zápas proti Austrálii byl posledním v reprezentačním dresu pro Mamuku Gorgodzeho. Pětatřicetiletá gruzínská legenda se do národního týmu vrátila před mistrovstvím světa, které pro ni bylo čtvrté v kariéře.

Šampionát bude pokračovat v sobotu utkáním Irsko – Samoa. Zápasy Anglie – Francie a Nový Zéland – Itálie byly kvůli blížícímu se tajfunu Hagibis zrušeny a všechny týmy si připsaly do tabulky dva body za remízu 0:0. Italové tak přišli o šanci na postup do vyřazovací fáze.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme