Satoranský po rekordním večeru: Důležité vítězství pro naše sebevědomí, nezačali jsme sezonu dobře

Naházel 27 bodů a zažil nejpovedenější večer zámořské kariéry. Basketbalista Chicaga Tomáš Satoranský ale ani po osobním střeleckém rekordu v NBA nezapomněl, že je týmový hráč. Český reprezentant totiž doufá, že čtvrteční výhra nad Atlantou pomůže především celému týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v dresu Chicaga.

Tomáš Satoranský v dresu Chicaga. | Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

„Je to důležité vítězství pro naše sebevědomí, neměli jsme ideální začátek sezony. Poslední zápasy jsme se prezentovali lepším basketem, ale v posledních čtvrtinách nám dělalo problém dotáhnout utkání do vítězného konce,“ uvedl po čtvrtečním zápase Satoranský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Satoranský prožil v NBA nejvydařenější bodový večer. Více v příspěvku Václava Rokyty

Basketbalisté Chicaga sice i v Atlantě poslední čtvrtinu prohráli, ale vedení v zápase na rozdíl od předchozích duelů udrželi. I proto český rozehrávač doufá, že se mladý tým Chicaga nejen od tohoto výkonu odrazí.

„Není nic jednoduchého, když se setká takhle nový tým, navíc velmi mladý. Jsou tu tři noví trenéři a asistenti a celý systém je nový. Trochu jsme se v tom hledali a každý si stále zvyká na svou roli, aby týmu co nejvíce pomohl,“ vysvětlil Satoranský, že nejen on, ale i další basketbalisté Chicaga si na tým, který se z velké části skládal v létě, teprve zvykají.

Satoranský řádil proti Atlantě. V zápase NBA si nastřílením 27 bodů vytvořil nový osobní rekord

Číst článek

To platí i o trenéru Jimu Boylenovi. „Není to pro něj vůbec lehká situace, poprvé vede tým NBA v roli hlavního kouče. Myslím si, že to zvládá velice dobře. Je tvrdý, ale dokáže i podpořit, zejména mladé hráče, kteří to potřebují. Komunikace s ním mi velice vyhovuje a pro takhle mladý tým je to ideální trenér,“ dodal Satoranský.

Další výhru mohou basketbalisté Chicaga přidat v noci ze soboty na neděli, kdy přivítají na své palubovce Houston.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme