‚Rozhodl jsem se srdcem.‘ Federer chce příští rok v Tokiu nastoupit na své páté olympiádě

Grandslamový rekordman Roger Federer potvrdil, že se příští rok v Tokiu hodlá zúčastnit popáté v kariéře olympijského tenisového turnaje. Zlato z olympijské dvouhry je jedinou velkou trofejí, která fenomenálnímu Švýcarovi ve sbírce chybí.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský tenista Roger Federer

Švýcarský tenista Roger Federer | Foto: TONY O'BRIEN | Zdroj: Reuters

„Posledních pár týdnů, možná spíš měsíců, jsem se bavil se svým týmem o tom, co mám dělat příští rok v létě mezi Wimbledonem a US Open. Nakonec jsem se rozhodl srdcem, chtěl bych ještě jednou hrát na olympiádě,“ uvedl v pondělí během sponzorské akce v Tokiu Federer, jenž krátce po skončení tenisového turnaje na OH oslaví devětatřicáté narozeniny.

Djoković udolal v úchvatném pětihodinovém finále Federera a získal pátý wimbledonský titul

Číst článek

Federer se poprvé představil pod pěti kruhy v Sydney v roce 2000, kde skončil čtvrtý. O čtyři roky později, kdy byl stejně jako v Pekingu 2008 vlajkonošem švýcarské výpravy, ho nečekaně ve 3. kole vyřadil Tomáš Berdych.

V Číně získal Federer zlato ve čtyřhře po boku Stana Wawrinky, v Londýně 2012 prohrál na trávě ve Wimbledonu finále s Andym Murraym a před třemi lety v Riu de Janeiru nestartoval kvůli zranění kolena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme