Federer porazil ve dvou setech Berrettiniho a udržel na tenisovém Turnaji mistrů šanci na postup

Tenista Dominic Thiem se při svém čtvrtém startu na Turnaji mistrů poprvé probojoval do semifinále. Šestadvacetiletý Rakušan po výhře nad Švýcarem Rogerem Federerem zdolal i Srba Novaka Djokoviče, kterého přehrál 6:7, 6:3, 7:6 a s předstihem má jistý postup ze skupiny Björna Borga. O druhé postupové místo si ve čtvrtek zahrají Djokovič a Federer, který odpoledne porazil debutanta Mattea Berrettiniho z Itálie 7:6, 6:3.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarský tenista Roger Federer

Švýcarský tenista Roger Federer | Foto: Ahmed Jadallah | Zdroj: Reuters

V utkání dlouhém dvě hodiny a 47 minut uspěl Djokovič v tie-breaku prvního setu poměrem 7:5. Do druhého setu vstoupil lépe útočně naladěný Thiem, získal brejk na 2:0, který do konce sady udržel a vynutil si rozhodující dějství.

Turnaj mistryň pro světovou jedničku. Bartyová ve finále porazila Svitolinovou

Číst článek

Na úvod třetí sady Thiem znovu vzal Srbovi servis, ale Djokovič srovnal na 3:3. Rakušan vybojoval čistou hrou brejk na 6:5, ale nedokázal zápas dopodávat a zdálo se, že ho ztratí. V tie-breaku totiž prohrával 0:3, od stavu 1:4 ale uhrál pět míčů v řadě a po chybě Djokoviče proměnil druhý mečbol.

Djokovič potřebuje porazit Federera a postoupit do semifinále, aby měl naději přeskočit Španěla Rafaela Nadala ve světovém žebříčku a ukončit pošesté rok na místě světové jedničky.

Osmatřicetiletý Švýcar Federer startuje na vyvrcholení sezony ATP Tour posedmnácté a pouze jednou, v roce 2008, nepostoupil do semifinále.

Proti Berrettinimu vyhrál Federer i druhý vzájemný zápas. V prvním setu oba tenisté při svém podání nenabídli soupeři téměř žádné šance, jediný brejkbol ve dvanáctém gamu Švýcar nevyužil a rozhodl tie-break.

V něm už dvacetinásobný grandslamový šampion dominoval a brejkem pak vstoupil i do druhé sady. Těsný náskok uhájil, v osmé hře odvrátil tři brejkboly a při soupeřově podání pak proměnil druhý mečbol.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 9 milionů dolarů):
Dvouhra:
Skupina Björna Borga:
Thiem (5-Rak.) - Djokovič (2-Srb.) 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5), Federer (3-Švýc.) - Berrettini (8-It.) 7:6 (7:2), 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme