Hlavní obsah

Audi nafotilo jednorožce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mytické stvoření získalo reálné tvary v podobě Audi Q3 s rohem na střeše. Vzniklo díky obrovskému ohlasu ilustrace na Instagramu a rozdávalo radost ve formě sladkostí ve Washingtonu D.C. i nemocným dětem.

Foto: Audi

Tenhle obrázek to všechno začal. Na sociálních médiích sklidil obrovský ohlas.

Článek

Americké zastoupení Audi zhruba před měsícem stvořilo obrázek jednorožce – mytické verze crossoveru Q3. Cíl byl na papíře jednoduchý, v realitě už složitější – s blížícím se Halloweenem zaujmout mileniály.

Povedlo se – obrázek na Instagramu získal téměř 253 tisíc „lajků”. A nejen to, spontánně vznikl dokonce hashtag „qnicorn”, který je slovní hříčkou na anglické slovo pro jednorožce „unicorn” a označení crossoverů Audi, tedy písmeno Q.

Foto: Audi

Takhle Qnicorn dopadl ve skutečnosti.

Tak obrovská odezva přiměla Audi k tomu, aby vůz skutečně postavila. Ne tedy s rohem uprostřed čelního skla, to by asi nebylo dvakrát bezpečné, nýbrž v přední části střechy. Vzadu vidíme z kufru visící ocas v barvách duhy, karoserie je oděna do perleťové fólie a v interiéru je fialové osvětlení.

Zvyknete si na kamery místo zrcátek? Novinku od Audi jsme otestovali v pražském provozu

AutoMoto

A i taková kreace dle dostupných indicií přidělala právnímu oddělení dost vrásek na čele. Ukazuje to mimo jiné závěr tiskové zprávy: „Upozornění, na jehož přiložení do tiskové zprávy trvalo naše právní oddělení, najdete níže,” stojí tam. Ono upozornění je jednoduché: „Nejezděte s rekvizitami či nevhodným příslušenstvím, může to ústit ve zranění nebo smrt.”

Foto: Audi

Poslední zastávkou, kde Qnicorn rozséval radost, byla dětská nemocnice Inova.

Vůz nicméně skutečně jezdil po Washingtonu D.C. a rozdával sladkosti, jak je při Halloweenu v USA zvykem. Začal na minisrazu aut s názvem Cars & Coffee, volným překladem Káry a kafe a pak přes několik míst, kde se scházejí mileniálové, dojel až do dětské nemocnice Inova ve Falls Church ve Virginii.

K mání samozřejmě není ani v USA, ani v Česku, je to jen halloweenský vtípek. Přesto byl roh na skutečném autě údajně certifikován pro jízdu po silnici, a to rychlostí až 64 km/h.

Pro úplnost, Audi Q3 u nás stojí od 871 tisíc korun a pod kapotou můžete mít benzinové motory o 150 až 230 koních nebo diesel se 150 nebo 190 koňmi. A k mání je samozřejmě pohon všech kol quattro, kterým je vybaven i tento jednorožec.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Audi Q3 45 TFSI quattro: Nic pro spořivé

Dopředu říkáme, že kdo si myslí, že koupit si auto za víc jak půl milionu, je zhůvěřilost, ten ať nečte dál. I ti, kteří si totéž myslí o milionu, by si měli...

Výběr článků

Načítám