Hlavní obsah

Volkswagen představil už sedmý návrh elektroauta, má založit novou kategorii

Novinky, fra

Rodina vozů ID se rozroste. Velká ofenzíva, kterou značka naplánovala, pokračuje dalším konceptem, který se představí na autosalonu v Los Angeles a měl by se začít vyrábět pravděpodobně přespříští rok.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Space Vizzion

Článek

Nedávno jsme vám říkali, že Volkswagen chce do roku 2023 v Číně nabízet deset modelů na společném základu MEB, tedy elektrickém podvozku, který dnes vlastní model ID.3. A to je velký závazek. Takže je jasné, že modelů bude muset být představeno mnohem víc než ty, které jsme viděli doposud.

Jedním z nich bude i auto postavené na základu konceptu ID. Space Vizzion. Je to elektromobil, který nabídne opravdu velký prostor a karoserii kříženou mezi SUV a sportovního GT. Podle nás se automobilka tak trochu vrátí obloukem někam mezi kombi a MPV, ale ten druhý segment je podle mnohých automobilek mrtvý, takže se nesluší o něm vůbec mluvit.

Foto: Volkswagen

Jsme zvědavi, jaký poměr výšky a délky auto bude mít. Bude to víc jako SUV nebo spíš kombi?

Foto: Volkswagen

Tvarem je to takové mohutnější kombi

Značka Volkswagen chce prý právě s tímhle autem založit zcela novou kategorii automobilů. Pravděpodobnou součástí novinky bude i použití recyklovaných materiálů v interiéru.

Nový Volkswagen Golf osmé generace přijíždí s pěti hybridními verzemi

AutoMoto

Půjde třeba o alternativu kůže, což bude náhrada z odpadních materiálů. Nazvali ji Apple Skin. Ostatně nedávno jsme vám také představovali vůz Fisker Ocean, který využívá vylovené odpadky z moře k vytvoření materiálů do interiéru. Ale zpátky k VW ID. Space Vizzion. Tohle auto bude velmi globální. Vůz bude nabízen v Evropě, USA a v Číně. Pro každý trh dostane specifickou výbavu. Uvidíme tedy, jak to bude s dojezdem a technikou, zda se bude v závislosti na prodejním trhu měnit.

Foto: Volkswagen

Uvnitř má být plno recyklovaných materiálů

Foto: Volkswagen

Je to elektromobil, tak elektronika bude opravdu extrémní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám