Hlavní obsah

Vyzkoušejte nábytek na míru, nezklame vás

Právo, Sylva Svobodová

Chyby a nedokonalosti, které uděláte při vybavování interiéru, se vám připomenou každý den. Máte velkou mezeru mezi skříní a stěnou, nábytek přesahuje výklenek či stále narážíte o roh nábytku? Škoda, protože nábytek na míru se umí přizpůsobit prostoru a dokonale ho kopírovat.

Foto: Jech

Sedací souprava Paris má nadčasový a elegantní design a perfektní řemeslné zpracování. Cena 45 530 Kč.

Článek

Nábytek od truhláře je originální, jedinečný, padne jako správně šité sako. Slouží nám, a ne my jemu.

Přitom nemusí být ani ve srovnání s běžnou produkcí nijak drahý. Jeho přednosti jsou jasné: vyhovující rozměry, možnost výběru materiálu, dekoru i barev.

Obývací pokoj - sedačka

Pohovky lze vyrobit na míru. Zvolte pružnou firmu, která nabízí možnost sestavit na konfigurátoru v počítači model podle vašich představ.

Řemeslníci ho přesně podle toho vyrobí: dřevěné komponenty nalakují v truhlárně, ve střihárně připraví látky a zpracují základy potahů. Vše se seskládá dohromady v čalounické dílně do konečné podoby.

Foto: Jech

Jednoduchá pohovka Game je prostě variabilní. Všechny díly, sedáky, opěrky i područky lze neomezeně kombinovat, měnit moduly i rozměr. Korpus smrk, cena 13 300 Kč.

Do sedačky na míru se vyplatí investovat, protože se neprosedí a neprošoupe do tří let, jak je tomu u mnoha levných kusů z obchodů.

Velkou výhodou je i možnost oprav od lokálního výrobce. Obvykle si zákazníci nechají po 15 až 20 letech vyměnit látku, případně pěny a sedací souprava je jako nová.

Při výběru sedačky se zaměřte na kvalitu materiálu, zejména gramáž polyuretanových pěn. Je-li alespoň 40 kg/m3, je to v pořádku. Čím menší hodnota, tím jde kvalita dolů.

Dobré firmy se snaží o individuální design se zaměřením na přání zákazníka, takže sedačka ze stejné série může pokaždé vypadat jinak. Nabízejí až 300 druhů potahových látek.

Foto: Viabel

Dětský pokojíček má být variabilní, růst s dětmi. Vyplatí se ho navrhnout s odborníkem přesně na míru Zde pokojík s koutkem pro malou školačku.

Stěna

Máme spoustu možností, jak zařídit prostor prakticky a útulně. Zvolit lze buď kompletní sestavu, která vyhovuje, ale také použít komponenty z variabilních programů.

Jednotlivé díly pak kombinovat mezi sebou, některé rozmístit třeba samostatně jako solitéry. Máte jistotu, že vše k sobě ladí a pasuje na míru.

Foto: Asko nábytek

Černobílá stěna Black Eagle má zajímavé LED podsvícení. Díly lze kombinovat mezi sebou nebo je rozmístit samostatně. Cena 6299 Kč.

Foto: Asko nábytek

Obývací stěna Oli má zajímavé dřevěné rámování, působí minimalisticky, lze ji seskládat jako sestavu. Cena 4999 Kč.

Obývací stěnu lze seskládat samostatně, zvolit můžeme i různé dekory a barvy, místa prosklená či otevřená.

Oblíbené jsou hlavně jednoduché díly v různých barevných provedeních, ve variantách matu, lesku a v dřevěných dekorech.

Koupelna

Osvědčený postup je zvolit nejdříve sanitu, mít dobrou stavební připravenost (vývody a odpady) a teprve pak se vrhnout na nábytek.

Vždycky budete spokojeni s jednoduchou umyvadlovou deskou. Je moderní, minimalistická, nadčasová.

Speciální koupelnové desky k posazení umyvadla lze volit v dostupných šířkách od 60 do 270 cm. Jestli máte v koupelně i výklenek, není problém materiál upravit a zakrátit přímo při montáži.

Foto: Dřevojas

Umístěte do koupelny jednoduchý nábytek: koupelnovou desku určenou k posazení umyvadla a doplňte ji zásuvkovou skříní. Vše na míru, s možností úpravy zkrácením.

Deska se dá vybavit elegantní zásuvkou, která se přesně naformátuje, aby seděla do řešených prostor: je ve výškách od 20 do 40 cm, v šířce od 40 do 120 cm.

Umyvadlové desky se navíc vyrábějí v moderních variacích matná bílá, šedá, beton nebo dřevodekor a padnou jako ulité každé koupelně.

Kuchyň

Je středobodem celého interiéru, místem, kde rodina tráví hodně času. Základem je mít kuchyň dobře řešenou dispozičně, nepobíhat z místa na místo, a hlavně mít dostatek úložných prostor. Nejvíce využívanou a zatěžovanou částí je pracovní deska. Na ní se odehrává většina činností spojených s vařením.

Do kuchyně musí dokonale pasovat, snadno a rychle se udržovat, odolávat proti skvrnám a běžné chemii. Je to poměrně velká plocha, kterou nepřehlédnete.

Je důležité, aby byla odolná, při manipulaci s hrnci či pánvemi na jejím okraji se nikde neuštípla, aby dobře odolávala vodě.

Foto: Oresi kuchyně

Kuchyně Almost blue má jemně lomené modré odstíny, které sluší i šedomodré kombinaci. Pastelové barvy si dobře rozumějí, zejména se dřevěnými prvky.

Deska je jednotícím prvkem kuchyňské linky, propojuje jednotlivé zóny (přípravnou, mycí, varnou) a dobře zvolit materiál je základ. Může to být dřevěná spárovka, laminát nebo tvrzený kámen. Ten se dá opracovat přesně na míru, aby se tvarově přizpůsobil každému interiéru.

Proč nábytek na míru?

Obchody nabízejí více či méně stejné vybavení do interiéru.

Nábytek na míru je osobitý, originální.

Vyhovuje vašemu vkusu, není limitován daným prostorem.

Využijete každý centimetr, skříně mohou být až po strop, atypické prostory jsou výzvou (podkroví, mansardy).

Máte neomezený výběr dekorů, materiálů a barev. Můžete si kreativně hrát a nechat vyrobit jedinečný solitér.

Kromě toho má jedinečné barevné dekory a bez problému s ním sladíte i zbytek interiéru (výhodné je to v případě propojené části kuchyně a obývacího pokoje).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám