Hlavní obsah

Češi jezdí lyžovat vícekrát za zimu. Nejvíc stále láká Itálie

Novinky, mšv

Zájem o lyžařské zájezdy narůstá a Češi míří na zahraniční hory i několikrát během sezony. Většina pobytů se přitom vyprodá už během září a října, kdy je zdaleka největší výběr. Čekat s koupí na poslední chvíli se podle cestovních kanceláří nevyplácí, protože u lyžařských zájezdů téměř neexistuje last minute. Největší zájem je stále o Itálii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Září a říjen jsou prodejně nejsilnější měsíce. „Kapacity horských středisek se rychle naplní už během letních a podzimních měsíců. Letošní nejžádanější termíny, tedy pražské a brněnské jarní prázdniny, se navíc kryjí s termíny, kdy mají volno i v řadě dalších evropských zemí,“ vysvětluje Jiří Jelínek, výkonný ředitel Fischer Group, do níž patří také cestovní kancelář Nev-Dama.

Naučit se lyžovat v dospělosti? Jde to i v Alpách

Cestování

Češi se vydávají na hory i několikrát během sezony. Na kratší pobyty do Rakouska, na ty delší do Itálie, která se stále drží na špičce popularity a míří do ní zdaleka největší počet Čechů.

„U nás nebo v Rakousku jsou oblíbené pobyty na čtyři až pět nocí, vzdálenější destinace jako Itálie nebo Slovinsko jsou oblíbené na klasických sedm nocí,“ řekl obchodní ředitel CK Exim tours Petr Kostka.

Slovenské Tatry jako lyžařská alternativa k Alpám

Cestování

Největší zájem o prázdniny

„Klienti ve větší míře požadují flexibilitu. Na hory jezdí několikrát za zimu a chtějí přijet a odjet přesně podle svých potřeb. Letos tedy výrazně rozšiřujeme nabídku hotelů, které tuto flexibilitu umožňují,“ doplňuje Jelínek.

Tak či tak bývají ve všech případech nejobsazenější právě zmiňované prázdninové termíny. „Patnáctiprocentní nárůst zájmu si ale připisují i prosincové termíny, které jsou cenově výhodnější a na sjezdovkách je i méně lidí,“ doplnil mluvčí CK Nev-Dama Jan Bezděk.

Podle Kostky nejvíce táhnou tří- a čtyřhvězdičkové hotely s polopenzí či apartmány beze stravy. Hotely se dají sehnat od 870 korun za osobu na noc, apartmány od 430 korun. Jelínek dodává, že týdenní pobyt s polopenzí v rodinném hotelu v Itálii jde sehnat od 14 tisíc korun včetně skipasů na šest dní, a to pro dva dospělé a dvě děti od osmi let.

Slovenské Donovaly jsou vhodné i pro nelyžaře

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám