Hlavní obsah

Nejlevnější výlet po Evropě? Češi to mají blízko

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historická architektura, výhodné ceny za ubytování a jídlo, ale třeba i absence davů. Z těchto důvodů se Krakov stal již potřetí nejlepším evropským městem, kam vyrazit na výlet. Vyplynulo to z průzkumu společnosti Which?, v níž nejnavštěvovanější polská destinace obdržela celkové skóre 93 procent. Píše o tom server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Krakov je nejnavštěvovanějším polským městem.

Článek

Krakov se stal jediným městem v žebříčku, které obdrželo maximální počet bodů za náklady. Průměrná cena hotelu se totiž pohybuje kolem 1700 korun za noc, pivo vyjde zase zhruba na 59 korun. „Ve městě je množství levných restaurací, takže si rezervujte ubytování a ve volném čase můžete jíst podle libosti,“ napsal jeden z respondentů.

Hitlerovo Vlčí doupě chce víc návštěvníků. Nic se nemá přehánět, tvrdí kritici

Cestování

Turisté k návštěvě pak doporučují tradiční tržiště nebo bývalé solné doly v blízkosti města. „S paláci na každém rohu není divu, že Krakov nadále vévodí naší anketě,“ uvedl za portál Which? Rory Boland. „Výletníci, kteří jsou stále uneseni Amsterdamem, Paříží a dalšími klasickými evropskými destinacemi, by měli příště zkusit Polsko,“ dodal.

Za Krakovem se v žebříčku těch nejlepších destinací umístila španělská města Sevilla a Valencie, dále Berlín, Amsterdam, Budapešť, Mnichov, Benátky, Verona či francouzské Bordeaux.

Některá významná evropská města v žebříčku poměrně pohořela, například Paříž se umístila na třicáté příčce, Řím na sedmadvacáté. Stále ale nedopadla nejhůř. Spodní desítku tvoří maltská Valletta, Kolín, Dublin, Dubrovník, Neapol, Palma de Mallorca, Reykjavík, Brusel, Milán a nejníž je španělské Alicante.

Nejlepší města pro návštěvu
1. Krakov, Polsko
2. Sevilla, Španělsko
3. Valencie, Španělsko
4. Berlín, Německo
5. Amsterdam, Nizozemsko
6. Budapešť, Maďarsko
7. Mnichov, Německo
8. Benátky, Itálie
9. Verona, Itálie
10. Bordeaux, Francie
Zdroj: Which?

Reklama

Výběr článků

Načítám