Hlavní obsah

Výletní plavba po fjordech se proměnila v peklo. Pasažéři se vzbouřili

Novinky, mšv

Měl to být životní zážitek. Výletní plavba po fjordech na lodi Norwegian Spirit se ale pro pasažéry proměnila v noční můru, když z původního itineráře nezbylo zhola nic. V plánovaných přístavech parník nezakotvil, problém nastal i s kanalizačním systémem a jídlem. Na plavidle se proto strhla vzpoura, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Výletní loď Norwegian Spirit

Článek

Dovolená v pekle. Tak otřesný zážitek nazvali cestující, kteří si zaplatili dvoutýdenní plavbu, při níž měli navštívit několik fjordů v Norsku a na Islandu. Kromě toho byly v plánu i zastávky ve Francii a Amsterdamu. Jenže k ničemu takovému nedošlo.

Přes půl světa za milion dolarů. Výletní plavba slibuje okázalý luxus

Cestování

Cesta kolem světa za 245 dní. Výletní loď vyrazila na rekordně dlouhou plavbu

Cestování

Při prvních dvou zastávkách v Le Havru a nizozemském hlavním městě nemohla loď zakotvit kvůli silnému větru. V Norsku se to sice už povedlo, ale v jakémsi zapadlém vylidněném městečku, odkud byl fjord vidět jenom z dálky. Cesta na Island byla zrušena úplně, místo toho ji nahradila zastávka ve skotském Greenocku nedaleko Glasgow. Tam však byla lodi odepřena možnost zakotvit, a tak kapitán rozhodl, že se pojede do Belfastu.

Hotová noční můra, tvrdí cestující

V tu chvíli strávili cestující na moři už tři dny v kuse. Začal se prý hroutit kanalizační systém a v restauracích se přestalo podávat jídlo.

Pasažérům došla trpělivost a začali protestovat a požadovat po společnosti Norwegian Cruise Line plnou refundaci za zbabranou dovolenou. Tu však firma odmítla s tím, že dá cestujícím voucher s 25procentní slevou na další plavbu. Vzhledem k tomu, že je cesta vyšla na 5300 liber (152 tisíc korun), nabídka nikoho zrovna neoslnila.

„Je tu spousta naštvaných lidí a nikdo nám adekvátně nevysvětlil, co se vlastně děje,“ uvedla Britka Deena Rolandová, která cestovala se svým manželem Adrianem. „Tahle dovolená je naprostá noční můra. Spousta toalet v kajutách je přeplněná splašky. Takhle si luxusní výletní plavbu vážně nepředstavuji,“ dodala.

„Slíbili nám výlet na všechna ta krásná místa, ale tohle je spíš dovolená jako z pekla,“ přisadila si Američanka Debbie Fullerová.

„Udělali jsme neplánovanou zastávku v malém norském městě, ale brzy jsme zjistili, že je od konce září uzavřené turistům, takže jsme v něm nemohli nic dělat, ani jít na jídlo. A dneska to byla poslední kapka,“ komentoval Cody McNutt zrušení cesty na Island.

Když loď zakotvila v Belfastu, spoustu cestujících ji opustilo i se zavazadly a rozhodlo se dopravit do Londýna po vlastní ose. „Loď Norwegian Spirit musela zrušit zastávku v Greenocku kvůli špatnému počasí a také z důvodu zpoždění, které bylo způsobeno odjíždějícími plavidly vojenského námořnictva,“ uvedl mluvčí společnosti k celé situaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám