Hlavní obsah

Babiš škemrá u komunistů o podporu rozpočtu, pustila se do premiéra ODS

• Aktualizováno
Novinky, Renáta Bohuslavová

Premiér Andrej Babiš (ANO) škemrá u komunistů, aby podpořili rozpočet. Tak vidí páteční návštěvu premiéra v sídle KSČM opozice. V době, kdy si Česko připomíná třicet let od pádu komunistické moci, je to podle opozice smutný obrázek a doklad toho, že komunisté jsou fakticky zpět u moci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda Sněmovny a šéf KSČM Vojtěch Filip (vlevo) a premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Premiér škemrá u komunistů o podporu rozpočtu. Nic nemůže ilustrovat neschopnost dobře hospodařit s prostředky daňových poplatníků lépe než návštěva a žádost premiéra Babiše a ministryně financí Schillerové o podporu na politbyru KSČM,” reaguje na návštěvu premiéra a ministryně Aleny Schillerové u komunistů poslanec ODS Jan Skopeček.

O podporu pro navržený rozpočet na rok 2020 přišel premiér s ministryní žádat do sídla vedení KSČM v pátek dopoledne. Šlo však jen o formalitu, jelikož komunisté podporu rozpočtu vyjádřili už dříve, ačkoliv zpočátku měli problém s navrženým schodkem 40 miliard.

Babiš jednal v sídle KSČM. Komunisté mu podpoří rozpočet v prvním čtení

Domácí

Lídr ODS Petr Fiala a šéf TOP 09 Jiří Pospíšil se shodují na tom, že 30 let od sametové revoluce je takový scénář šílený a komunisté jsou fakticky u moci.

„Český premiér klečí na kolenou a prosí komunisty, aby schválili státní rozpočet. Komunisté jsou fakticky u moci, a že vládu jen naoko tiše podporují, na tom nic nemění. Naopak moc dobře vědí, že ji mohou snadno vydírat. Smutný obrázek,” reaguje na situaci Pospíšil.

Vostrá navrhne KSČM podpořit rozpočet se schodkem 40 miliard

Domácí

„Po družné debatě soudruzi vyjádřili návrhům podporu. To je realita roku 2019. Třicet let od listopadu schvalují komunisté státní rozpočet,” prohlásil Fiala.

Schillerová: Opozice nás nepozvala

Ministryně Schillerová na výtky opozice reagovala slovy, že je připravena o rozpočtu jednat se všemi stranami, které o to požádají.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na schůzi Sněmovny

„Pozvání k jednacímu stolu ze strany ODS, TOP 09, ale ani Pirátů však nepřišlo. Rozpočet přitom obsahuje i řadu silných pravicových témat, jako je krácení počtu míst ve státní správě, úspory v oblasti provozu či rekordní podporu investic,” napsala ministryně Novinkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám