Hlavní obsah

Lidé se loučí s Vlastou Chramostovou

Právo, rh
Praha

Na náměstí Václava Havla mezi historickou budovou Národního divadla a Novou scénou v Praze se od pondělního poledne lidé loučí s herečkou Vlastou Chramostovou, která zemřela v neděli 6. října ve věku 92 let.

Národní divadlo zřídilo na počest Chramostové pietní místoVideo: Novinky

 
Článek

Národní divadlo umístilo na piazzettu fotografii Vlasty Chramostové, k níž lidé pokládají svíčky, květiny a své vzkazy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Školáci s paní učitelkou byli mezi prvními, kteří přišli vzdát hold Vlastě Chramostové.

Stejně tak je tomu u nedaleké plastiky věnované bývalému českému prezidentovi a příteli Chramostové Václavu Havlovi, jehož nedožité 83. narozeniny připadající na 5. října si lidé také připomínají zapálenými svíčkami.

Nejen Gott. Pohřeb se státní poctou bude mít i Chramostová, potvrdil Zaorálek

Karel Gott

Na historické budově Národního divadla je od pondělí vyvěšena černá vlajka, která tam bude až do pohřbu. Ten se uskuteční v pondělí 14. října z jeviště Národního divadla. Budova divadla bude otevřená od 10.30 hodin pro veřejnost.

Foto: Petr Hloušek, Právo

U Národního divadla lidé od pondělí zapalují svíčky na památku zesnulé herečky Věry Chramostové.

V 11 hodin začne padesátiminutový obřad, který bude přenášet Česká televize a při němž u rakve Vlasty Chramostové budou stát čestnou stráž její umělečtí kolegové. Možnost projevit úctu zemřelé herečce mohou lidé také v sídle radnice Prahy 2 na náměstí Míru.

Statečná žena a vynikající herečka, vzpomínají lidé na Chramostovou

Kultura

Vlasta Chramostová působila v letech 1950 až 1970 v Divadle na Vinohradech a později během normalizace se věnovala milované profesi v provizorním bytovém divadle v místě svého bydliště v Čelakovského sadech. Praha 2 proto připravila na městském úřadě kondolenční listiny, do nichž mohou lidé zapsat své vzkazy.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřela herečka Vlasta Chramostová

Ve věku 92 let v neděli zemřela divadelní a filmová herečka a signatářka Charty 77 Vlasta Chramostová. Oznámil to mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

Výběr článků

Načítám