Hlavní obsah

O víkendu bude uzavřena D4, omezení bude i v tunelech na Pražském okruhu

Dálnice D4 nedaleko Řitky u Prahy bude od sobotního večera do nedělního rána uzavřena kvůli demolici mostu, přes který auta kvůli havarijnímu stavu neprojedou už od dubna. Řidiči v době bourání mostu pojedou ve směru na Příbram i opačným na Prahu po objízdných trasách.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Lochkovský tunel

Článek

Úplná uzavírka D4 u Řitky začne v sobotu v 19:00, provoz by měl být obnoven v neděli v 9:00. Práce na rekonstrukci mostu začaly tento týden a potrvají sedm měsíců. Vyžádají si přes 42 milionů korun. Projekt je financován ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Od pátečního večera do nedělního poledne bude také uzavřena levá trouba Cholupického tunelu a pravá trouba Lochkovského tunelu na Pražském okruhu, a to kvůli pravidelné kontrole a servisu, informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký.

Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Uzavírka D4

Silničáři ve čtvrtek odstranili dopravní omezení na dálnici D1 v opravovaném úseku mezi druhým a pátým kilometrem. Od pátečních 14:00 by tudy řidiči ve směru na Brno měli jezdit už bez omezení.

„V noci na sobotu se odstraní betonová svodidla ve směru na Prahu a v sobotu od 12 hodin bude provoz veden bez omezení v obou směrech,” dodal Studecký. Silničáři tady letos opravovali vozovku, svodidla i osvětlení a také odpočívku Újezd u Průhonic. Rekonstrukce tohoto úseku nejvytíženější a nejstarší tuzemské dálnice bude pokračovat i příští rok

Reklama

Výběr článků

Načítám