Hlavní obsah

Bagr rozdrtil v Brně desítky zabavených automatů

– Brno
Právo, vtk

Celníci nechali zlikvidovat téměř stovku hracích automatů, které byly zabaveny v Brně, protože byly provozovány nelegálně. Dělo se tak pod hlavičkou účelově založeného sportovního a vzdělávacího spolku. Ve skutečnosti šlo jen o hazard a snahu jej zlegalizovat.

Foto: Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Bagr ničí automaty, které byly zabaveny v Brně.

Článek

Počátkem roku 2017 byl celní správě zákonem svěřen úkol dohlížet nad provozováním hazardních her. Do dalšího roku celníci postupně zkontrolovali šest heren nelegálně provozovaných pod hlavičkou zmíněného zájmového spolku, některé i opakovaně.

„Provozování hazardní hry bez uděleného povolení bylo vydáváno za činnost spolku, který byl podle stanov založen za účelem provozování sportu, her a vzdělávacích činností pro své členy. O sport ale vůbec nešlo,“ uvedla k tomu mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková. V hernách celníci zajistili 92 automatů, 41 533 korun a také 50 eur.

Foto: Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Automaty míří na skládku

V únoru 2018 celní úřad zahájil správní řízení ve věci podezření ze spáchání pokračujícího přestupku dle zákona o hazardních hrách, při kterém bylo 14krát porušeno ustanovení zákona.

Loni v dubnu pak Krajský soud v Brně rozhodl o zrušení spolku a byl jmenován likvidátor. V červnu byla celním úřadem vykonána exekuce na peněžní prostředky ve schránkách zadržených zařízení. Šlo o bezmála 200 000 korun. Tyto peníze propadly státu. V polovině prosince 2018 nabylo právní moci rozhodnutí, ve kterém celní úřad uložil spolku pokutu ve výši 9,2 milionu korun, a to spolu s propadnutím věci. V lednu 2019 se stalo toto rozhodnutí vykonatelným. Zabavené věci, tedy automaty, byly nyní zničeny bagrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám