Hlavní obsah

Deutsche Bank ruší 18 tisíc pracovních míst, polovinu z nich v Německu

Novinky, bož

Největší německá komerční banka Deutsche Bank ruší zhruba 18 tisíc míst po celém světě. Zhruba polovina zrušených pracovních míst by měla připadnout na Německo, napsal v úterý server týdeníku Focus.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Finanční čtvrť ve Frankfurtu nad Mohanem se sídlem Deutsche Bank.

Článek

Propouštění se dotkne zhruba každého pátého zaměstnance tohoto finančního domu. Šéf banky Christian Sewing již dříve uvedl, že „podstatná“ část zrušených míst bude v Německu. Dosud však nebylo jasné, co si pod tímto pojmem představit, stejně jako nebyly známé další podrobnosti o propouštění v jednotlivých zemích.

Deutsche po celém světě zaměstnává 91 700 lidí, 41 500 z nich v Německu. S informací o propouštění v Německu přišla jako první agentura Bloomberg. Banka se k tomu zatím oficiálně nevyjádřila.

Deutsche Bank je v největší ztrátě od finanční krize. Kvůli restrukturalizaci

Ekonomika

Vedle Německa by se škrty měly výrazně dotknout také Velké Británie. Naopak Spojených států by se rušení míst mělo týkat spíše okrajově.

Restrukturalizace potrvá dva roky

Banka již dříve oznámila restrukturalizaci, která by měla trvat až do roku 2021. Náklady na restrukturalizaci jen ve druhém čtvrtletí letošního roku banka vyčíslila na 3,4 miliardy eur (87 miliard korun).

Bance se teprve v loňském roce po čtyřech letech podařilo dosáhnout alespoň malého celoročního zisku. Předtím Deutsche Bank vykázala tři roky za sebou ztrátu v době, kdy jí zmítala vlna skandálů.

Šéf Deutsche Bank vyplísnil londýnskou centrálu, v den propouštění se v ní zkoušely obleky na míru

Evropa

Z nich se vzpamatovává do dnešních dnů. Hospodářské výsledky banky v posledních letech táhly dolů náklady na řešení soudních sporů.

Druhé čtvrtletí letošního roku ukončila banka ve ztrátě 7,4 miliardy eur (189 miliard korun), za čímž stojí právě především náklady na restrukturalizaci.

Reklama

Související články

Deutsche Bank začala masivně propouštět

Největší německá investiční banka Deutsche Bank zahájila ohlášenou restrukturalizaci, v jejímž rámci propustí každého pátého zaměstnance. Celkem tak ruší 18...

Britská banka HSBC propustí deset tisíc lidí

Britská banka HSBC v rámci nových úsporných opatření zruší až 10 tisíc pracovních míst. Uvedl to server deníku Financial Times. Za změnami stojí nový přechodný...

Výběr článků

Načítám