Hlavní obsah

Hongkongská burza stáhla nabídku na převzetí londýnské

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Provozovatel hongkongské akciové burzy Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) stáhl nabídku na převzetí londýnské burzy London Stock Exchange (LSE) za 39 miliard dolarů (zhruba 915 miliard Kč). Oznámila to v úterý firma.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

HKEX nabídku na převzetí předložila minulý měsíc, vedení LSE se však postavilo proti návrhu. Také akcionáři LSE na návrh reagovali spíše chladně. Nabídka byla podmíněna tím, že LSE neuskuteční dohodnuté převzetí poskytovatele finančních informací Refinitiv za 27 miliard dolarů (633 miliard korun).

Spojením LSE a HKEX by vznikl globální gigant v oblasti finančních trhů, který by pokrýval Asii, Evropu a Spojené státy.

„HKEX je zklamána, že nemůže s vedením LSE pracovat na realizaci této vize,“ uvedla v úterý hongkongská burza.

O převzetí LSE se v minulosti pokoušela rovněž německá burzovní společnost Deutsche Börse, její úsilí však narazilo na odpor ze strany politiků a regulátorů.

Reklama

Související témata:

Související články

Hongkongská burza chce koupit londýnskou

Hongkongská burza podala překvapivou nabídku na koupi londýnské burzy za 36,6 miliardy dolarů (858 miliard korun), uvedla ve středu agentura Bloomberg.

Výběr článků

Načítám