Hlavní obsah

Nákupní centrum Olympia Olomouc změnilo majitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákupní centrum Olympia Olomouc koupila od německé Commerzbank mezinárodní investiční společnost Catalyst Capital. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Ve čtvrtek to sdělil Fraser Watson z firmy Savills, která při této akvizici poskytla společnosti Catalyst Capital poradenství.

Foto: Mapy.cz

Nákupní centrum Olynpia u Olomouce

Článek

Nákupní centrum Olympia bylo u Vsiska u Olomouce otevřeno v roce 2004 a loni podle údajů z výroční zprávy vykázalo ztrátu bezmála 449 milionů korun.

„Centrum v posledních letech nevykazovalo uspokojivé výsledky, ovšem pod správným vedením zde určitě existuje velký potenciál k růstu. Plány společnosti Catalyst Capital, které mají vést ke zlepšení, jsou velmi zajímavé a už se těšíme, až svou skvělou strategii v blízké budoucnosti uskuteční,” uvedl Watson.

Konkurence houstne

Nákupní centrum Olympia má více než 30 000 metrů čtverečních pronajímatelné plochy a téměř stovku obchodů. Mezi hlavní nájemce patří společnosti H, C, Sportisimo, Datart, New Yorker či hypermarket Albert. V poslední době byla ale část obchodů v tomto nákupním centru kvůli slabší návštěvnosti uzavřena a zmenšila se i plocha hypermarketu, což se loni promítlo v poklesu obratu firmy Centrum Olympia Olomouc ze 173 milionů korun v roce 2017 na 126 milionů korun.

Nákupních center totiž v Olomouci přibývá. V roce 2012 byla nedaleko Horního náměstí v opravené budově bývalého obchodního domu Prior otevřena Galerie Moritz. O rok později na protější straně centra města zahájilo provoz velké nákupní centrum Galerie Šantovka, ve kterém jsou dvě stovky obchodů a má se rozšířit. Další nákupní centrum Olomouc City s hypermarketem Globus už několik let funguje v sousedství silnice R35.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám