Hlavní obsah

V zahraničí je 70 klientů Neckermanna, cestovka vrátila dvacítce klientů celkem půl milionu

Novinky, bož

Česká cestovní kancelář Neckermann, která je dcerou zkrachovalého Thomase Cooka, má v tuto chvíli v zahraničí zhruba 70 klientů. Jejich bezpečný návrat do Česka je zajištěn, uvedla cestovka v tiskové zprávě. Neckermann zároveň ve středu a ve čtvrtek vrátil peníze za zrušené zájezdy zhruba 20 klientům v celkovém objemu půl milionu korun, sdělil Novinkám mluvčí CK Jan Šrámek.

Foto: David W Cerny, Reuters

CK Neckermann v Praze

Článek

Český Neckermann zrušil všechny plánované odlety od 26. září do 6. října. Týkalo se to zhruba 500 klientů. „Ti, kterých se týká zrušení zájezdů, mají v souvislosti s platnými obchodními podmínkami nárok na vrácení zaplacené sumy za zájezd,” uvedla CK ve čtvrteční tiskové zprávě.

O sedmdesátku klientů v zahraničí bude podle Neckermanna postaráno a je zajištěn jejich bezpečný návrat do Česka.

Drželi nás jako rukojmí a chtěli peníze. Klienty Thomase Cooka zamkli v tuniském hotelu

Ekonomika

„CK Neckermann je připravena řešit všechny nestandardní situace, které v souvislosti s nejistotou, která na trhu cestovního ruchu po pádu britské Thomas Cook panuje,” uvedla CK.

Klienti se mohou obracet na českou SOS linku, která je k dispozici 24 hodin denně. „Její telefonní číslo naleznou v odbavení, které jim bylo zasláno před cestou,” dodala.

Manažeři zkrachovalého Thomase Cooka dostali za pět let na bonusech 590 milionů korun

Ekonomika

Ke krachu Thomase Cooka došlo na konci září. V srpnu letošního roku přitom cestovní kancelář uzavřela dohodu, na jejímž základě měli věřitelé do firmy vložit 900 milionů liber.

Polovinu sumy měla získat od čínské firmy Fosun Tourism. Ta se na základě toho měla stát většinovým vlastníkem. Druhou polovinu měli poskytnout držitelé dluhopisů a věřitelské banky.

Již 20. září se však objevila informace, že věřitelé po cestovní kanceláři požadovali, aby získala rezervu 200 milionů liber, jinak dohoda padá. Následující den už společnost oznámila, že zkrachovala.

Reklama

Související témata:

Související články

CK Neckermann obnovila část zájezdů

Cestovní kancelář Neckermann ve středu přistoupila k částečnému obnovení odletů (odjezdů) na zájezdy v termínu od 7. do 13. října. V tomto týdnu má s CK...

Výběr článků

Načítám