Hlavní obsah

Tisícům lidí přišly zprávy od mrtvých lidí i bývalých partnerů

Novinky, mif

Velmi nečekané překvapení čekalo ve čtvrtek na mnoho Američanů, řada z nich totiž dostala SMS zprávy od mrtvých lidí či bývalých partnerů. V telefonech se jim totiž objevily zprávy opožděné klidně i o několik měsíců. Upozornil na to deník Daily Mail.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Esemesky způsobily v USA velký zmatek. Text byl totiž v některých případech nesrozumitelný a vše vypadalo, jako by odesílatelé navazovali na již ukončenou korespondenci.

Například Marisse Figuerové přišla zpráva od bývalého manžela, se kterým už několik měsíců vede „tichou válku“. SMS přišla také exmanželovi, který začal svou bývalou družku okamžitě podezírat z nějakých intrik. Teprve po několika hodinách se podařilo nedorozumění vyřešit.

Podvodné SMS zprávy mohou přijít i ze známých telefonních čísel

Bezpečnost

Pikantní zprávu obdržel také Joseph Gomez – milenka mu nabízela noc plnou vášně. Háček byl pouze v tom, že se s ní již před několika měsíci rozešel, takže z romantického večera nakonec vůbec nic nebylo.

Několik lidí pak podle agentury AP dostalo znepokojivou zprávu z nemocnice týkající se jejich blízkých. Problém byl ale v tom, že celá řada z nich se již dávno uzdravila. Zprávy přišly lidem ale také od odesílatelů, kteří jsou již dávno mrtví.

Jak je to možné? Nikdo netuší… Američtí operátoři problémy svádí na infrastrukturu, na konkrétní dotazy a stížnosti ale nereagují, jak uvedl deník Daily Mail.

Závada či síťová údržba?

Americký T-mobile uvedl, že šlo o důsledek závady způsobené třetí stranou, podrobnosti ani jméno dotyčné firmy nesdělil. Sprint zase v oficiálním prohlášení hovoří o následcích „síťové údržby“.

Agentura AP poukázala na to, že celá esemesková záhada může mít vcelku jednoduché vysvětlení. Systémy operátorů zkrátka ve čtvrtek uvolnily textové zprávy, které na několik měsíců v těchto systémech uvízly. V řadě případů šlo přitom o několikaměsíční zpoždění, některé zprávy pocházely dokonce až z února.

Kolik lidí takto opožděné zprávy dostalo, není jasné. Podle ohlasů na sociálních sítích šlo ale podle nejstřízlivějších odhadů o tisíce SMS zpráv.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám