Hlavní obsah

Tlačítkové mobily Nokia míří do prodeje. Levné ale nebudou

Novinky, lez

Společnost HMD Global, která vyrábí mobily značky Nokia, uvedla tento týden do prodeje očekávané tlačítkové mobily Nokia 2720 Flip a Nokia 800 Tough. Zapomeňte ale na cenovky pod hranicí tisíce korun, kterými se běžně chlubí hloupé modely bez operačního systému.

Nokia 800 ToughVideo: archiv výrobce

 
Článek

Hned na úvod se sluší podotknout, že vyšší cena je vcelku ospravedlnitelná, neboť telefony nabízejí sofistikovanější konstrukci. Jeden je skládací, druhý pak výrazně odolný.

IFA 2019: Nokia vsadila na retro, do hry vrací tlačítkové mobily

Mobil

Na aktivněji založené jedince cílí model Nokia 800 Tough. Jde v podstatě o obrněnce, který by si díky pogumované konstrukci měl nechat líbit i méně šetrné zacházení.

Navzdory jednoduché konstrukci mu nechybí řada pokročilých funkcí – například Google Asistent, WhatsApp, Facebook nebo 4G konektivita.

Za tento odolný tlačítkový telefon případní zájemci zaplatí baťovských 2999 Kč.

Foto: archív výrobce

Nokia 800 Tough

Sází na skládací konstrukci

Druhou novinkou, která bude lákat na skládací konstrukci a o něco nižší cenu, je pak Nokia 2720 Flip. Tu si prodejci cení na 2599 Kč.

Model 2720 Flip je reinkarnací stejnojmenného véčka, jež se prodávalo pod značkou Nokia před lety. Tato novinka nabídne všechny pokročilé funkce jako Nokia 800 Tough, navíc ještě obsahuje nouzové tlačítko a ICE (In Case of Emergency) informační menu.

Nokia 2720 FlipVideo: archiv výrobce

„Jako lídr v oblasti klasických telefonů přinášíme inovace v oblasti designu a funkcionality pro všechny naše fanoušky. Naše nové portfolio telefonů Nokia expanduje a má za cíl oslovit nové zákazníky,“ prohlásil Juho Sarvikas, Chief Product Officer ve společnosti HMD Global.

Ten má i jasno v tom, pro koho jsou nové modely určeny. „Jsme pyšní, že dnes můžeme představit ideální telefon pro všechny outdoorové nadšence – Nokia 800 Tough. Nokia 2720 Flip pak skvěle doplňuje rodinu těch klasických a je ideálním telefonem pro ty, kteří vyžadují balanc mezi digitálním detoxem a chytrými funkcemi,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám