Hlavní obsah

Vltavu rozzářily lodičky štěstí

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

V sobotu večer rozzářily Vltavu v Praze tzv. lodičky štěstí, které vypustili lidé na podporu pomoci onkologicky nemocným pacientům. Jedná se o druhý ročník akce.

Vltavu rozzářily lodičky štěstíVideo: Novinky

 
Článek

Ani deštivé a větrné počasí neodradilo organizátory a příchozí od dobré věci. Byť mnoho vypuštěných voskových lodiček rychle zhaslo, i tak to byla pěkná podívaná.

Akce se konala po třech letech. „Tehdy to byla spíš komorní akce, motto bylo Každá lodička pomáhá. Letos jsme to chtěli udělat větší, bohužel počasí nám moc nepřeje, ale i tak chceme vypustit něco kolem 1200 lodiček,“ řekl jeden z organizátorů Filip Mikulec.

Foto: Novinky

Lodičky štěstí zaplavily Vltavu.

Jedna lodička stojí 150 korun, ale dají se kupovat celý rok. Výtěžek jde organizaci Oncologica sdružující pacienty trpící onkologickým onemocněním. Peníze pak půjdou nejen k potřebným pacientům, ale i institucím z oblasti prevence a léčby.

Na pražské Štvanici se sešly desítky lidí, kteří si kromě večerního vypouštění lodiček mohli užít i hudební vystoupení, motocrossovou show nebo autogramiádu herců ze seriálu Modrý kód.

Ambasadoři

Akci přišly podpořit také české celebrity. Jeden z ambasadorů je například hvězda seriálu Modrý kód David Gránský. „Vždycky, když se něco takového děje, tak se ve mně něco hne a chci toho být součástí. Je to hezky promyšlená akce,“ říká David, který si koupil hned několik lodiček, stejně tak jako moderátorka Zorka Hejdová.

Foto: Novinky

Moderátorka Zorka Hejdová je jednou z ambasadorek Vypouštění lodiček.

Událost podpořil také Leoš Mareš s manželkou Monikou, herec a zpěvák Milan Peroutka nebo česká miss Nikol Švantnerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám