Hlavní obsah

Dva kasaři dělali trezory ve velkém, přišli si na čtyři miliony

Novinky, kub

Rozsáhlou sérii vloupání do trezorů vyšetřovali kriminalisté v několika krajích, přičemž zadrželi dva podezřelé muže. Ti se podle policie zaměřovali právě na trezory a vykradli jich přes dvacet ve třech krajích a v Praze. Oba obviněné poslal soud do vazby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté muže obvinili z vloupání do různých firemních objektů a provozoven, podle policie se oba na vykrádání trezorů specializovali. „Pachatelé kradli nejen na Táborsku a jinde v Jihočeském kraji, ale i v krajích Středočeském, Královéhradeckém a v Praze,“ sdělil v pondělí mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek, jehož kolegové na případu spolupracovali.

Kasaři se podle vyšetřovatelů maskovali a na akce byli důkladně připraveni. „Vedle použití různých prostředků, jak se do trezoru dostat, dokázali v mnoha případech obejít či zničit jejich zabezpečení,“ uvedl mluvčí.

Trezor, v němž se ukrývá opravdový poklad, hledejte v Ruzyni

Muži

Podezřelé muže policisté zadrželi po rozsáhlém vyšetřování a pátrání koncem září krátce po poslední krádeži. Oba jsou středního věku, policie věk neupřesnila.

„Bylo jim za dobu od ledna tohoto roku prokázáno 23 případů se souhrnnou hmotnou škodou ve výši bezmála čtyři miliony korun. Jednomu z pachatelů pak kriminalisté navíc prokázali i jeho krádež vloupáním do trezoru firmy v jednom z jihočeských měst z roku 2006,“ upřesnil Doubek s tím, že tehdy způsobená škoda je odhadnuta na 2,5 milionu korun. Oba podezřelé poslal soud do vazby, hrozí jim až osmileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám