Hlavní obsah

Je to lež, nejsem hazardní hráč, řekl u soudu fotbalista Limberský

Právo, Jiří Šolc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Fotbalisty Davida Limberského a Vladimíra Daridu měl podle obžaloby podvést obchodník s luxusními auty Čeněk Pazderka. Případem se od úterý zabývá Krajský soud v Plzni, ve středu vypovídal Limberský, o kterém obžalovaný tvrdí, že mu půjčoval peníze na hazardní hry.

David Limberský přichází k souduVideo: Jiří Šolc, Právo

 
Článek

Ze spisu vyplývá, že Pazderka z Limberského vylákal během dvou let postupně více než pět milionů korun pod záminkou spolupráce, která měla spočívat v tom, že sportovec bude spolufinancovat nákup vozidel, která pak podnikatel výhodně prodá, a podělí se o zisk. Fotbalista z půjčených peněz neviděl ani korunu.

V případě Daridy státní zástupce tvrdí, že Pazderka fotbalistovi zprostředkoval prodej auta za milion, přičemž z utržených peněz mu vyplatil jen malou část a zbytek si nechal.

Fotbalista Limberský si ode mne půjčoval statisíce na hazard, tvrdí obžalovaný z podvodu

Krimi

Limberský vypověděl, že částky, které Pazderkovi posílal, vždy určoval obžalovaný. „Byli jsme kamarádi, nikdy jsem po něm nechtěl doklad. Z těch peněz jsem ale nikdy nic neviděl. Jen jednou mi poslal 150 tisíc, když jsem začal být ohledně celého toho podniku skeptický,“ vypověděl fotbalista.

Chtěl dva miliony

Poté, co dostal tuto částku zpátky, byl chvíli klid, zanedlouho prý ovšem přišel Pazderka s prosíkem znovu. „Přijel za mnou na barák s tím, že potřebuje dva miliony korun, aby se dostal z finančních problémů. Bohužel jsem se nechal přemluvit a dal jsem mu je,“ řekl Limberský.

Zhruba půl roku od této půjčky začal prý Pazderka dělat mrtvého brouka, fotbalistovi se vyhýbal a blokoval si ho v telefonu. „Manželka ho pak náhodou zahlédla v Plzni. On pak přijel ke mně na barák a říkal, že chce všechno urovnat. To už ale bylo podané trestní oznámení. Snažil jsem se to vyřešit i mimosoudně, to ale Čenda nechtěl,“ řekl fotbalista.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský

„Ty částky, které mi David posílal, byly úhradou mých osobních nebo firemních věcí. Například šlo o luxusní mobilní telefony a hodinky s diamanty. Mám na to svědky,“ prohlásil Pazderka.

Nikdy si prý nepůjčil

Podle jeho slov má Limberský problém, že je hazardním hráčem. „Každý den, každou noc hraje. Využíval mě k tomu, abych mu po nocích půjčoval statisícové částky. Byly to desítky případů. Byly to miliony korun. Vždy čekal, až mu klub pošle výplatu, a peníze mi vracel,“ dodal Pazderka.

To ale Limberský popřel. „Samozřejmě si někdy s kamarády zahraju blackjack nebo poker, někdy si hodím něco do rulety, někdy stovku do automatu. Rozhodně ale nechodím po nocích gamblit. Jsem přece profesionální fotbalista a jsem 11 měsíců na hřišti. Nikdy jsem si od něj peníze nepůjčoval, mám dost svých prostředků, nevím, proč bych si půjčoval zrovna od něj, když mi tolik dlužil. Je to celé samozřejmě pohádka, kterou si vymyslel,“ vypověděl.

BEZ KOMENTÁŘE: Soud s obžalovaným Čeňkem PazderkouVideo: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám