Hlavní obsah

Kamion vjel v Prostějově do autoservisu a naboural 27 aut

– Prostějov • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, mhr

Sedmadvacet aut naboural v pátek ráno kamion v Prostějově. Auta byla zaparkovaná a připravená k prodeji v oploceném areálu autoservisu. Škoda na autech byla předběžně vyčíslena na sedm milionů korun.

Kamion v Prostějově zlikvidoval zhruba 29 autVideo: Facebook zpravodajství FTV Prima

 
Článek

Jak informovala televize Prima, kamion sjel kolem páté hodiny ráno ze sjezdu z dálnice na exitu 23 přímo do plotu autoservisu, za kterým stála téměř nová auta k prodeji.

„Kamion naboural zhruba 29 aut, přesný počet ještě neznáme. Škodu vyčíslenou nemáme. Řidiči se zřejmě nic nestalo, ale příčiny nehody neznáme,” řekl Novinkám ředitel autoservisu Petr Marcin.

Mluvčí policie František Kořínek později uvedl, že 40letý řidič měl podle svých slov zřejmě mikrospánek. Naboural 27 aut.

Kamion se nevešel pod most, díly na auta zasypaly silnici

Krimi

„Výše způsobené škody byla předběžně vyčíslena na sedm milionů korun na poškozených vozidlech, na jeden milion korun na kamionu a na 600 tisíc korun na zařízení areálu. Alkohol i jiné návykové látky policisté u řidiče vyloučili,” dodal Kořínek

Kamion naboural především škodovky, které odtlačil několik metrů. Nákladní auto zůstalo stát až na druhém konci parkoviště.

Foto: Právo

Zničený plot autoservisu.

Reklama

Výběr článků

Načítám