Hlavní obsah

Muž skočil v Praze před policisty z mostu do Vltavy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní hlídka zachraňovala v centru Prahy muže, který před ní skočil do Vltavy ze Štefánikova mostu. Nedařilo se mu pak doplavat na břeh a unášel ho proud. Kvůli muži se předtím ozvalo několik lidí na tísňovou linku, že napadal kolemjdoucí. Policie zveřejnila ze zásahu videozáznam.

Muž skočil z mostu do VltavyVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal v pondělí brzy ráno. „Operátoři tísňové linky přijali několik oznámení, podle nichž měl neznámý muž v centru svým chováním obtěžovat ostatní občany,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí policie Jan Rybanský.

Nejdřív muž podle svědků slovně napadal kolemjdoucí, později se chtěl zapojit do stavby stánku na náměstí Republiky, odkud ho prodejci vykázali. Policisté muže dostihli na Štefánikově mostě a chtěli po něm, ať jim své chování vysvětlí.

„Na slova policistů však příliš nereagoval, nesrozumitelně artikuloval a postupně se začal svlékat. Poté, co odhodil poslední svršek a zůstal jen ve spodním prádle, nečekaně přeskočil kamennou zídku mostu a spadl do Vltavy,“ uvedl mluvčí.

Ve Vltavě u Národního divadla v Praze se topila žena

Krimi

Policisté seběhli na břeh a dostali se k tonoucímu blíž přes kotvící loď. „Stále nesrozumitelně volal a snažil se plavat ke břehu. To se mu však nedařilo, neboť ho silný proud unášel a chvilkami mizel i pod hladinou,“ upřesnil Rybanský. Nepomohla ani snaha o záchranu pomocí lana a záchranného kruhu, protože se jich muž nedokázal chytit.

Policisté nakonec pro muže skočili do vody a vytáhli ho na břeh. Zdravotníci pak muže ošetřili. „Pětatřicetiletý muž, který nadýchal přes dvě promile alkoholu, nedokázal své chování vysvětlit,“ zmínil mluvčí.

Policie případ dále řešit pravděpodobně nebude, nezjistila totiž, že by se dopustil jednání v rozporu se zákonem. "Byl předán do zdravotnického zařízení, kde byl zjišťován i jeho psychický stav," dodal Rybanský.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám