Hlavní obsah

Muž útočil středověkým mečem na lidi v centru Prahy

– Praha
Novinky, kub

Lidi na pražském Újezdu ohrožoval cizinec, který kolem sebe máchal mečem a útočil. Policisté dvaadvacetiletého cizince zadrželi, nadýchal téměř dvě promile. Policie zveřejnila videozáznam z incidentu a zadržení muže.

Muž útočil na lidi v Praze mečemVideo: Policie ČR

 
Článek

Cizinec vyváděl na ulici, která je mimo jiné hojně využívanou trasou turistů, v úterý, policie o případu informovala v neděli.

Na tísňovou linku se ozvalo hned několik lidí, že po ulici pobíhá muž s mečem v ruce. „Skoro jeden a půl metru dlouhým středověkým mečem mával okolo sebe a útočil na lidi,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Muž útočil 1,5 metru dlouhým mečem

Policisté muže vzápětí našli, při zadržení museli použít donucovací prostředky. „Jak se později ukázalo, muž meč odcizil z nedalekého hotelu, kde byl vystaven spolu s brněním,“ upřesnil Daněk.

Foto: Policie ČR

Cizinec sebral meč z brnění v hotelu

Zadrženým je 22letý cizinec. Jeho řádění se naštěstí obešlo bez zranění, policie případ vyšetřuje jako výtržnictví. Dechová zkouška u něj potvrdila téměř dvě promile alkoholu.

„Při výslechu se pak k činu doznal, ale neuvedl žádný motiv. Závěrem nutno zmínit, že se jedná o stejného muže, kterého zadrželi strážníci městské policie 19. září, když poškodil zaparkovaný trabant v Mostecké ulici,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám