Hlavní obsah

Policie vypátrala muže, který měl řídit formuli na dálnici D4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Formuli, která se na počátku září pohybovala na dálnici D4 na Příbramsku, měl řídit 45letý muž, kterého vypátrali policisté. Podezírají ho ze spáchání přestupku v dopravě a věc předali do správního řízení. V pátek ráno o tom informovala mluvčí příbramských policistů Monika Schindlová.

BEZ KOMENTÁŘE: Po dálnici D4 se proháněla formuleVideo: Policie ČR

 
Článek

„Příbramští policisté ukončili šetření týkající se jízdy závodního automobilu typu formule po dálnici D4 mezi Příbramí a Dobříší,“ uvedla Schindlová k případu z 8. září, kdy se po dálnici měl pohybovat závodní monopost, který je technicky nezpůsobilý k provozu na pozemních komunikacích. Kromě jiného nemá registrační značku nebo blinkry.

Jízdu závodního automobilu typu formule zachytili ostatní motoristé na video. Policisté podle Schindlové případ předali příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku v dopravě.

„Pětačtyřicetiletý muž měl řídit vozidlo, které je technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích, a ohrozit tím ostatní účastníky silničního provozu. Ve správním řízení za uvedené jednání hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám