Hlavní obsah

V Brně týden naháněli emua Hugiše. Nakonec ho strážníci zavřeli do školy

Brno

Volně se pohybujícího emua, který překvapil v uplynulém týdnu hned na několika místech obyvatele Brna, se povedlo o víkendu chytit brněnským strážníkům. Ti zvíře naháněli a nakonec zavřeli na zahradu základní školy Masarykova. Majitel ptáka pohřešoval zhruba týden, informoval mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Hugiš strávil na útěku zhruba týdenVideo: Městská police Brno

 
Článek

Na to, že je emu nelétavým ptákem, je neobyčejně hbitý. Jednak je, podobně jako africký pštros, vynikajícím běžcem, ale krom toho také dobře a rád plave. A právě do vody uprchl při jednom z prvních pokusů jej odchytit v Mariánském údolí. Polekal se koně, a tak skočil do vodní nádrže a přeplaval ji na durhou stranu.

Strážníci jeho novou polohu zjistili díky dalšímu telefonátu na lince 156.  U hotelu Velká Klajdovka v Brně-Vinohradech kličkoval mezi projíždějícími auty.

Ptáka pronásledovalo několik hlídek strážníků, v sobotu dopoledne ho pak jedna z nich zahnala do zahrady základní školy Masarykova, kde ho po dohodě s ředitelem instituce zavřela.

Strážníci v sobotu večer následně dohledali i majitele emua, který jim prozradil, že se pták jmenuje Hugiš. I když se ptáka podařilo šťastně chytit, pro majitele ještě případ nejspíš nekončí. „Útěk ptáka emu způsobil značné komplikace, a muž je tedy podezřelý z přestupku, protože uprchnutí nedokázal předejít. Případem se bude zabývat správní orgán,” uzavřel Ghanem.

Reklama

Výběr článků

Načítám