Hlavní obsah

Výhrůžky smrtí Zemanovi, výzvy k zabití Čaputové. Muže a ženu obvinili za příspěvky na síti

– Praha

Plánuje rozbít V4 a dotáhnout na Slovensko migranty, psala kromě jiného podle policie 60letá žena na sociální síti o prezidentce Slovenska Zuzaně Čaputové. Policie ženu obvinila z podněcování k trestnému činu. Kromě ní byl obviněn také muž, který vyhrožoval zabitím českému prezidentovi Miloši Zemanovi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová 20. června 2019 na Pražském hradě.

Článek

Kriminalisté zahájili trestní stíhání ženy minulý týden. Vlastním vyšetřováním zjistili, že žena na sociální síti zveřejnila příspěvek, v němž kromě ostrých nadávek tvrdí, že Čaputová „plánuje rozbít V4 a dotáhnou na Slovensko migranty”, a vyzývá k jejímu zabití, „kým je čas".

Kriminalisté při vyšetřování spolupracovali s ochrannou službou, která zajišťuje bezpečí ústavním činitelům. „Podezřelou ženu ztotožnili a k věci vyslechli. Při výslechu se pak k činu přiznala a uvedla, že příspěvek napsala a zveřejnila,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Přirovnal Zemana k Hitlerovi a psal o jeho podřezání. Zastupiteli hrozí dva roky

Domácí

Policisté ženu obvinili z podněcování k trestnému činu, hrozí jí až dva roky vězení.

Ze stejného činu byl obviněn i muž, který podle policie na sociální síti vyhrožoval zabitím prezidentovi České republiky Milošovi Zemanovi a skupině poslanců.

Reklama

Výběr článků

Načítám