Hlavní obsah

Ženu přes hodinu znásilňoval u stadionu. Policie ho nenašla, tak případ odložila

– Praha
Novinky, kub

Pražští kriminalisté odložili případ brutálního sexuálního napadení šestapadesátileté ženy z letošního března, ke kterému došlo poblíž stadionu Slavie. Podezřelého zachytily bezpečnostní kamery, vypátrat se ho ale nepodařilo. Případ lze v budoucnu obnovit, lhůta promlčení je patnáct let.

Muž podezřelý ze znásilněníVideo: Policie ČR

 
Článek

Neznámý násilník přepadl ženu 2. března u ulice Pod Altánem, právě šla z nákupu z nedalekého non-stop obchodu. Podle kriminalistů útočník ženu sledoval, pak se s ní snažil navázat hovor, nabízel jí pivo a řekl si o zapalovač. Pak zaútočil.

Před činem zachytilo podezřelého muže několik bezpečnostních kamer. Po muži ve věku okolo 45 let, vysokém zhruba 180 cm, který měl snědou pleť, se ale slehla zem. „Případ byl odložen, pachatele jsme nevypátrali,“ sdělil Novinkám v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Útočník u pražského stadionu hodinu znásilňoval ženu, zachytila ho kamera

Krimi

Poškozená vypověděla, že při napadení křičela a muž ji srazil k zemi a škrtil. „Pak jsem se nějak uvolnila a on toho nechal. Bylo to hrozné, jsem z toho vyřízená. Muselo to trvat asi hodinu dvě,“ uvedla dříve policii.

Podle policie se pravděpodobně jednalo o cizince. Při napadení moc nemluvil, ale podle poškozené jeho přízvuk odpovídal ruskému nebo ukrajinskému původu. Měl na sobě šusťákovou červenou bundu a modré tmavší rifle. Vyšetřovatelé uvedli, že měl mezi penisem a šourkem piercing v podobě čtyř kuliček.

Policie hledá podezřelého z pokusu o znásilnění u pražské nemocnice

Krimi

Odložení případu neznamená definitivní konec. Podle trestního řádu je znásilnění podle závažnosti činu promlčeno nejméně za deset, resp. patnáct let.

Policisté z Prahy dále pátrají po útočníkovi, který v červenci napadl ženu u nemocnice v Motole. Podezřelý ženu podle vyšetřovatelů strhl na zem a pokusil se ji znásilnit. Na kamerových záznamech našli podezřelého muže a rovněž ženu, která ho doprovázela, po obou policisté pátrají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám