Hlavní obsah

Barevné, roztančené i vážné. Indické filmy opět v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen bláznivé muzikály s kostýmy, ale i thrillery, akční filmy a dramata tvoří rozsáhlou indickou kinematografii. V jednom z nich uvidíme i Deva Patela z Milionáře z chatrče, 17. ročník Festivalu bollywoodského filmu totiž začíná už 17. října v pražském kině Světozor. Letos připomene i 150. výročí narození Mahátmy Gándhího.

Foto: Profimedia.cz

Kráska Madhuri Dixit

Článek

Indie má ohromnou filmovou historii, ale festival se soustředí hlavně na aktuální filmy. Známý chlapík z Milionáře z chatrče Dev Patel figuruje např. ve filmu podle skutečné události Hotel Mumbai. Akční film zastupuje „indický Schwarzenegger“ Salman Khan, který opět zaúřaduje svou železnou pěstí ve snímku Bharat, romantiku zase slavná kráska Madhuri Dixit s filmem Kalank/Skvrna.

Foto: Profimedia.cz

Salman Khan

„Legendární Amitabh Bachchan odhalí kriminální zločin jako Badla/Neviditelný host, především mladé diváky pak určitě přitáhne rapující Ranveer Singh s talentovanou Aliou Bhatt jako Gully Boy: Kluk ze štrýtu a hned ve 2 filmech se objeví Ayushmann Khurrana, a to v komedii Badhaai Ho/Nikdy nevíš a v krimi thrilleru plném neočekávaných zvratů Andhadhun/Temná melodie. V neposlední řadě se zavzpomíná na již zmíněného Gándhího s oscarovým Benem Kingsleym v hlavní roli stejnojmenného historického dramatu,“ uvedli pořadatelé.

K Indii patří také typická hudba a tanec, proto v sobotu 19. října proběhne tradiční Bollywood party ve Futurum Music Baru na Smíchově.

Přehlídka Be2Can u nás představuje výběr z filmových festivalů

Kultura

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám