Hlavní obsah

Guns N' Roses, Queen, Coldplay. Nejlepší coververze současnosti dělá nenápadná parta z L.A.

Novinky, Stanislav Dvořák

Scary Pockets jsou projekt/volné sdružení muzikantů, které se zrodilo teprve v roce 2017 v Los Angeles. Jejich nahrávky se na internetu bez jakýchkoliv marketingových triků a rozpočtů rychle vyšvihly nejprve na milióny a nyní už na desítky miliónů kliků. Téměř vše, co dělají, jsou pozoruhodné coververze. Právě vydali další album Modern Art.

Foto: Scary Pockets

Scary Pockets

Článek

Všechno začalo v únoru 2017, kdy se parta zkušených instrumentalistů a kamarádů rozhodla, že se setkají ve studiu v L.A. a prostě začnou hrát něco, co se jim líbí. Neměli přesný seznam písní, ani předem promyšlené aranže. Za den z nich vypadly čtyři nahrávky, které se setkaly s kladným ohlasem. Pak už jeli jednu za druhou: Radiohead, Queen, Whitney Houston, Nirvana, George Michael, Tina Turner, Guns N' Roses, Cher, Elton John, Beatles, Oasis, Bob Marley. Dodnes vydali více než stovku písní.

Stoprocentně živé nahrávky ze zkušebny neprocházejí vůbec žádnou úpravou a hned jdou na internet. Někteří muzikanti hrají v bačkorách a výjimečně se i stane, že je slyšet nějaký zvuk navíc, podivné zabručení nebo malá chyba zpěvačky. I to je součástí kouzla Scary Pockets, které spočívá hlavně v jejich absolutní svobodě. Bez zábran se pouštějí do zdánlivých nesmyslů - z Guns N' Roses nebo Queen udělají jazz-funk a z mainstreamové pop banality, která ještě nedávno v rádiu lezla na nervy, vykouzlí nadžánrovou průzračnou vokální krásu.

Chce to trochu odvahy, funky basu, staré syntezátory a úžasné sofistikované muzikanty s jazzovou průpravou.

U mikrofonu se střídá několik zpěváků a zpěvaček, jsou všichni výborní, ovšem nezapomenutelný je hlavně maličký excentrický Kenton Chen, který se občas objevuje v tričku s nápisem Legalize Gay a vždy si vybírá skladby od zpěvaček. Nebylo by ovšem přesné říkat, že Kenton Chen napodobuje Dianu Rossovou, Kenton Chen totiž je Dianou Rossovou.

Scary Pockets dnes mají všude po Americe vyprodáno, takže do ČR asi jen tak nezamíří, ale kdo ví, co budoucnost přinese.

Reklama

Výběr článků

Načítám