Hlavní obsah

Hotel California je zpět. The Eagles oslaví 50 let existence na turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Mnohokrát se mluvilo o jejich konci a před lety už jednou reálně skončili, ale zase se vrátili. Příští rok oslaví The Eagles 50 let a vyjíždějí na další turné pod názvem Hotel California. Na koncertech chtějí zahrát stejnojmenné album úplně celé.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Eagles v Praze

Článek

Šňůra začne v Atlantě v americkém státě Georgia v únoru a skončí v dubnu v Los Angeles. Koncert v ČR zatím v plánu není, ale prý později chtějí vyrazit i do Evropy.

Skupina po půl století činnosti nevystupuje v původním složení. Kytarista a zakládající člen Glenn Frey zemřel v roce 2016. The Eagles založil v roce 1970 v Los Angeles společně s bubeníkem Donem Henleyem, kytaristou Berniem Leadonem a baskytaristou Randym Meisnerem.

Album Hotel California z roku 1976 řadí kritici mezi nejlepší rockové desky všech dob. Spolu s výběrem hitů skupiny z první poloviny 70. let se dostalo i mezi nejprodávanější alba hudební historie. Samotná píseň Hotel California se pravidelně dostává na horní příčky v žebříčcích nejlepších kytarových sól všech dob. Zdvojené kytary v závěru uvádí rockové fanoušky do extáze dodnes.

Kapela se v roce 1980 rozpadla, ale v roce 1994 se Eagles znovu dali dohromady a příležitostně vystupovali, mimo jiné i v Praze v roce 2009. Aktuálně v sestavě působí Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, Deacon Frey a Vince Gill. Doprovází je symfonický orchestr a sbor.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám