Hlavní obsah

Kapela Bombarďák představuje klip k písni Schovávaná

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nové album kapely Bombarďák, která hraje pro děti od roku 2012, nese název Čtvrtek. Obsahuje směs slovních hříček, zasypanou kupou popěvků a rytmů, dokořeněnou divokostí a radostí. Dvacet krátkých písniček v sobě nese punk, pop, country, rock, folk, blues a další styly. Na Novinkách.cz kapela představuje videoklip k písničce Schovávaná.

Klip k písni Schovávaná od skupiny BombarďákVideo: Indies Scope

 
Článek

Zpěvák a režisér Jiří Jelínek sděluje, jak to ve skupině chodí: „Slova dělám v kapele já, Michal je mistr přes údernou pravačku, Filip pumpuje melodickým srdcem, Matěj bravurně ovládá bosou nohu na kolejích a Michal Špirko opět dodal pravidelné plíce. To je anatomie Bombarďáka. Ovšem v hlavní roli je samozřejmě žena, náš host na albu, Johana Vavřínová.“ Každá píseň má své místo a svůj rodokmen. Jelínek přiznává, že děti (a to nejen ty z rodin Bombarďáků) jsou často inspirací.

„Například hned úvodní písnička Emilce je věnována kolemjdoucí Emilce, když mi na ulici řekla: Tak jsem si říkala, jestli jsi opravdu Bombarďák, ale na jevišti se míň hrbíš. Tamburína vznikala v hotelu na manželské posteli, kam nás málem nepustili, protože jsme měli slámu na botách, když jsme vraceli z festivalu. Stella vznikla v Roškopově na kopci, Hrášek před představením v divadle Minor a Štěstí během představení tamtéž,“ dodává Jelínek.

Foto: archiv kapely - Gabin

Kapela Bombarďák.

Jedna písnička se ale naprosto vymyká všem ostatním, které kdy Bombarďák složil. Jmenuje se Neveselá a pojednává o tom, že není nic špatného na tom, když je člověku smutno, a že se proti tomu nemusí nijak bojovat.

Speciální koncerty k vydání alba se odehrají v pražském Minoru 27. listopadu a v brněnském Divadle Polárka 30. listopadu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám