Hlavní obsah

Mydy Rabycad mají klip Freedom a brzy vydají desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Domácí elektropopová senzace Mydy Rabycad představuje klip Freedom. Už 25. října vyjde jejich čtvrté album Numbers a 22. listopadu desku pokřtí v pražském Foru Karlín.

Skupina Mydy Rabycad: FreedomVideo: archiv kapely

 
Článek

„Freedom vnímáme jako takový předěl mezi naší dosavadní kariérou a novou érou kapely, která přijde s albem Numbers,” tvrdí producent a klávesista Nèro Scartch. „Na listopadový koncert ve Foru Karlín chystáme úplně nové prvky, novou scénu. Navíc jsme si pozvali vzácné, ne-li legendární hosty, skvělou kapelu N.O.H.A.”

„Jsem rád, že si můžeme s Mydy Rabycad zahrát na tak důležitém koncertě. Sledujeme je dlouho s chutí, a přestože jsou mladší, energie a nadšení pro muziku nás spojuje,” uvedl kapelník mezinárodně uznávané formace Philip Noha.

Foto: Mydy Rabycad

Mydy Rabycad

Nápad na klip Freedom vznikl v hlavě zpěvačky Žofie Dařbujánové. Kromě muzikantů v lehce fantasmagorických kostýmech v něm uvidíme například i některá místa a města, v nichž se kapela cítila dobře, spojí se v něm tak třeba Brno se Soulem. Ve Foru Karlín slibuje kapela nový světelný design a nové kostýmy tematicky navázané na album Numbers.

Mydy Rabycad, kteří vznikli před 6 lety, patří k několika málo skupinám, které vystupují v zahraničí na skutečně kvalitních akcích (Glastonbury, Sziget), prožili turné po Holandsku a vystoupilii v Americe na Festivalu International de Louisiane. Kapelu tvoří Žofie Dařbujánová, Mikuláš Pejcha, Jan Drábek a Nèro Scartch plus stálí hosté, bubeník a producent Tomáš Konůpka, kytarista Ondřej Slánský a zvukař Papa Kush.

Žofie z Mydy Rabycad je noční pták. A má první sólo klip

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám