Hlavní obsah

Nahráno živě, zcela bez úprav, říká Čechomor o desce Nadechnutí živě

Novinky, Stanislav Dvořák

Album skupiny Čechomor Nadechnutí živě vznikalo na koncertech v Olomouci, Frýdku-Místku, Pardubicích, Ústí nad Labem a Brně, kde zněly písně z posledního studiového alba i pár starších. Skupina avizuje, že proti všem trendům dneška materiál neprošel vůbec žádnými úpravami. Obsahuje jen čisté muzikantství.

Čechomor - Nadechnutí živěVideo: Warner Music Gold

 
Článek

Čechomor živou desku natočil s Kumpanovými muzikanty a vychází 4. října. Studiové Nadechnutí z roku 2018 považuje Čechomor za své zásadním album. Jejich zvuk obohatil aranžér Jan Valta, který dodal více dechů. Čechomor tak nabízí širokou paletu od symfonické hudby až po českou dechovku za doprovodu muzikantů pod vedením virtuózního trumpetisty Vlado Kumpana.

Foto: Warner Music

Čechomor

Česká stálice Čechomor se zrodila na sklonku osmdesátých let. Moderní pojetí lidovek ve spojení s „uměle lidovými“ hity z jejich pera si získalo oblibu u nás a později v celé Evropě, v Americe i v Asii. Skupina spolupracovala s mnoha známými českými zpěváky a zpěvačkami, se symfonickými orchestry i americkou písničkářkou Suzanne Vega. V poslední době parta kolem Franty Černého a Karla Holase vystupuje se zpěvačkou Martinou Pártlovou.

Čechomor se spojil s písničkářem Voxelem. Výsledkem je Kámen a kříž

Kultura

Aktuálně jsou na turné až do Vánoc. Poslední koncert odehrají 20. prosince v Bzenci. Více na cechomor.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám