Hlavní obsah

Nová alba: Chinaski, Mňága a Žďorp, Vypsaná fixa i Nick Cave

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrazné skupiny a zpěváci jsou podepsáni pod alby, která se na trhu objevila v posledních dnech. Vyšly novinky Chinaski, Mňágy a Žďorp, Vypsané fixy, Nicka Cavea a jeho kapely The Bad Seeds a dalších.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Chinaski: 11

První album pražské skupiny Chinaski, které nahrála v nové sestavě. V ní působí od začátku loňského roku. Trochu na něm proměnila svůj dosud známý a tradiční zvuk, což je dáno tím, že se na písních podíleli všichni členové skupiny a v sestavě již není dechová sekce.

Foto: BrainZone

Nové album

Mňága a Žďorp: Třecí plochy

Nové album kapely Mňága a Žďorp z Valašského Meziříčí obsahuje dvanáct písní. První na něm je předělávka skladby Je to nejistý od J.A.R. Většina písniček je o vztazích, na desce je i zhudebněný Shakespearův Sonet, původně od Vladimíra Veita.

Foto: archiv kapely

Nové album

Vypsaná fixa: Kvalita

Pardubická Vypsaná fixa oslavuje pětadvacet let své existence a činí tak novým albem. Vrací se na něm ke svým kořenům, současně ale nezapomíná na posun, kterým prošla na svých posledních dvou albech.

Foto: archiv kapely

Nové album

Mika: My Name Is Michael Holbrook

Civilní jméno britského zpěváka Miky, který se narodil v Libanonu, je Michael Holbrook Penniman Jr. Je to kolekce osobní a pozitivní. Mika na desce zpívá často ve své typické vysoké poloze, písně jsou nápadité a velmi melodické.

Foto: Republic

Nové album

Nick Cave And The Bad Seeds: Ghosteen

Nick Cave nahrál se svou kapelou dvojalbum o celkové délce k sedmdesáti minutám. Projevují se na něm prvky ambientní hudby. Skupina na desce pracovala již v září roku 2018, kdy natáčela v Los Angeles. Písně realizovala i v Berlíně a Brightonu.

Foto: Bad Seed

Nové album

Angel Olsen: All Mirrors

Angel Olsenová je americká zpěvačka a skladatelka, jež přináší své v pořadí čtvrté studiové album. Na scéně je deset let a přes indie folk a indie rock se aktuálně dostala k artovému pojetí popu.

Foto: Jangjaguwar

Nové album

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám