Hlavní obsah

Nová alba: Elbow, Lacuna Coil, Zvíře jménem Podzim či Martyho banda

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dny byly trochu odpočinkové, protože na trh nepřišla alba velkých hudebních jmen. Přesto stojí počiny skupin Elbow, Lacuna Coil, Martyho banda, Big Thief nebo Zvíře jménem Podzim za pozornost a především poslech.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Elbow: Giants of All Sizes

Britská rocková kapela Elbow je na hudební scéně dvaadvacet let a novinka je její jedenácté studiové album. Jako obvykle z něho dýchá alternativní přístup, zajímavý aranžérský vklad a duch určité žánrové výjimečnosti.

Foto: Polydor

Nové album

Lacuna Coil: Black Anima

Italská kapela Lacuna Coil letos oslavuje pětadvacet let existence. K výročí si nadělila nové album Black Anima, na kterém přiznává své goticko-metalové kořeny, které zpracovává do moderních skladeb se současným zvukem.

Foto: Century Media

Nové album

Martyho banda: Argonaut

O víkendu vyjede na společné turné se skupinou Jelen nová kutnohorská kapela Martyho banda. Její tvorba vychází z country, bluegrassu a folku, přičemž první čtyři skladby v tom duchu zachycuje minialbum Argonaut. Členové kapely nicméně vzešli z rockového podhoubí.

Foto: SinglTon

Nové album

Zvíře jménem podzim: Září

Původně se jednalo o projekt na jedno album a dva až tři roky koncertování. Pak se začalo rýsovat závěrečné EP. Nakonec se mnohohlavý orchestr Zvíře jménem Podzim vrátil s regulérní druhou deskou Září. Stojí za ní skladatel Jakub König, který ve srovnání s debutem mírně rozšířil stylový záběr.

Foto: Indies Scope

Nové album

Big Thief: Two Hands

Big Thief z newyorského Brooklynu patří k těm partám, které ve své tvorbě těží z folkových kořenů a dbají na akustické hraní. Přestože existují teprve od roku 2015, Two Hands je jejich v pořadí čtvrté album. A druhé v letošním roce.

Foto: 4AD

Nové album

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám