Hlavní obsah

Šílený videoklip Xindla X k písni Volnoběh ohlašuje best of Anděl v blbým věku

Právo, jaš, kul

Hravá píseň Xindla X Volnoběh se dočkala ambiciózního videoklipu. Jeho režisérem je Jakub Sommer. Spolu s dalšími dvěma novinkami a více než dvěma desítkami hitů se objeví na best of albu Anděl v blbým věku, které vyjde 18. října. To nejlepší ze svého repertoáru připomene Xindl X na již vyprodaném koncertě v pražském Foru Karlín 28. listopadu.

Klip Xindla X k písni VolnoběhVideo: Universal Music

 
Článek

Singl Volnoběh je první spoluprací Xindla X s dvojicí mladých libereckých producentů Kenny Rough a Robin Mood. Ti zpěvákův osobitý textařský rukopis plný zábavných slovních hříček oblékli do zcela nového kabátu. Při jeho pomyslném šití hojně čerpali z vlivů současné elektronické scény.

„Byla pro mě zajímavá zkušenost nahrávat s někým, kdo k aranžím přistupuje jinak, než jsem byl dosud zvyklý. S oběma kluky to bylo pohodové natáčení a věřím, že se dobrá nálada přenesla i do výsledné písně. Také doufám, že to rozhodně není naše poslední spolupráce,“ pochvaluje si nový impuls ve své tvorbě Ondřej Ládek, tedy Xindl X.

K optimistické skladbě, která nabádá k tomu, abychom v životě občas zvolnili a vychutnávali si každý jeho okamžik, vznikl výpravný videoklip z dílny režiséra Jakuba Sommera. Ten stojí za úspěchem nápaditých snímků ze začátků písničkářovy kariéry.

Foto: Tomáš Nosil

Xindl X pracoval na nové skladbě s novým týmem.

„Jsem rád, že jsem Jakuba po osmi letech opět ukecal, aby mi natočil další klip. Ten předchozí, k písni Nejlepší kuchař, byl spíš takový malý velkofilm, a tak jsme si dlouho říkali, že bude těžké ho něčím trumfnout. Ale myslím, že se nám to podařilo. Fanoušci se můžou těšit na náš dost možná nejvýpravnější a zcela určitě nejšílenější klip,“ ubezpečuje Xindl X.

Sommer obsadil do hlavní role bláznivého videa mladého herce Oskara Hese. Zahrála si v něm také celá kapela Xindla X nebo herci Roman Štabrňák a Kristýna Frejová.

„Je to už můj čtvrtý klip pro Xindla. Rád pro něj natáčím nejenom proto, že mě jeho muzika a texty oslovují, ale také proto, že máme podobný smysl pro humor, baví nás stejné věci a při psaní scénářů si rozumíme. Jsem také rád, že jsme společně vybrali do hlavní role právě Oskara Hese, talentovaného herce, se kterým je radost točit,“ oceňuje režisér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám