Hlavní obsah

Skupina Doctor Victor hrála v Paříži po boku spoluhráče Davea Grohla

Právo, jaš

Pražské rockové trio Doctor Victor hrálo poprvé v Paříži, a to v tamním vyhlášeném klubu Bus Palladium. Ten je spojený s takovými veličinami, jakými jsou Beatles, Mick Jagger nebo Salvador Dalí. Během svého koncertu nabídli koncert bez efektů inspirovaným hudbou šedesátých a sedmdesátých let.

Foto: archiv skupiny

Doctor Victor na koncertě v Paříži.

Článek

Po sérii vystoupení ve Velké Británii se kapela přesunula do Francie a přidala si tak vedle USA a Německa na seznam čtvrtou významnou zemi, v níž představila svou syrovou hudbu. Večer 3. října vystoupil Doctor Victor, na plakátech avizovaní jako Docteur Victor, spolu s kytaristou Alainem Johannesem.

Foto: archiv kapely

Fotka na památku. Doctor Victor ve francouzské metropoli.

Tento původem chilský muzikant je známý spoluprací s Johnem Paulem Jonesem z Led Zeppelin, Joshem Hommem z Queens of the Stone Age a Davem Grohlem z Foo Fighters v superskupině Them Crooked Vultures. Spolupracoval také s Arctic Monkeys, PJ Harvey nebo Markem Laneganem.

Další koncerty kapely Doctor Victor

11.10. Kladno, klub Dundee Jam

19.10. Prachatice, klub Kandlákv

25.10. Wisa bar, Švýcarsko

26.10. Urrock festival, Švýcarsko

14.10. Bratislava, klub Randal

15.10. Košice, klub Colloseum

16.10. Žilina, klub Smer

21.11. Budapest, Hard Rock Cafe

„Chvíli jsme s dramaturgií Bus Palladium hledali termín. Nakonec nás ale dala dohromady právě s Alainem a dopadlo to tak, že jsme hráli hned po něm. Lepší už to být nemohlo, byl plný klub. Na francouzskou premiéru jsme se moc těšili a překvapila nás fantastická reakce publika. A i když je to tvrdá práce, ty zážitky a zkušenosti za to rozhodně stojí,“ komentuje francouzskou premiéru frontman kapely, zpěvák a kytarista Vojta Bureš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám